avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati de milioane de euro...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati de milioane de euro...

Nu imi vine sa cred cand aud de onorarii de 1 milion euro , pe langa spaga de 1.5 milioane de euro ...

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: UltraAllInclusive , utilizator 09:33, 20 August 2013
Sa stiti ca in penal avocati foarte cunoscuti nu iau prea multi bani.
Este ceva complicat.
Multi intra in procese pe bani putini prin raportare la 10 000 de euro evident...

Practic oamenii nu dU bani multi decat pentru astfel de situatii si nu pentru valoarea avocatului cel mai adesea.
In cazuri extrem de rare se plateste doar valoarea avocathlui...
Imi vine in minte cazul lui Gigi Becali , undeva prin 2010 daca nu ma insel in procesul cu hotii care i-au furat masina , avea dl Becali o suita de vreo 17 avocati in frunte cu dl prof.Gheorghita Mateut , dupa tratatele caruia am invatat si eu procedura penala. Presupun ca s-au platit si atunci onorarii frumoase , insa la modul discret , fara mare tam-tam , cu atat mai mult cu cat s-a obtinut achitarea .

Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Acuma, sa fim seriosi. Un onorariu de sute de mii de euro nu are nimic imoral in el daca este castigat in mod cinstit. In acelasi timp insa, cati avocati au sansa in toata cariera lor sa "prinda" un client care sa achite nu 100.000 de euro, macar 10.000 ??? In lumea asta, daca nu ai conexiuni la anumite niveluri nu-ti ramane decat sa practici o avocatura de subzistenta, cinstita, dar saracacioasa.
Te minunezi de spaga de milioane de euro a judecatoarei ? E doar varful aisbergului. Vor mai urma si alte arestari din randul independentilor, preacinstitilor, inamovibililor si mult prea stresatilor distribuitori de dreptate din instantele romanesti. Ma deranjeaza ca respectiva "a pus botul"? Nu. Macar nu a fost proasta sa se manjeasca pt. vreo suta-doua. In schimb ma deranjeaza comoditatea "onorabililor", lipsa de pregatire a unora dintre ei, inconsecventa in ratiune, deciziile strambe si faptul ca nu pot fi trasi la raspundere pentru solutiile pe care le dau.
~ Conținut șters la cerere ~
eu pun problema "onorariului-succes".am toata stima pentru cei ce ne ajuta si ne indruma pe acest site,dar am intalnit personal caz de avocat platit in acest sistem pentru un imobil nationalizat pe Legea 10,care nu se prezenta la termene nici macar ca sa ia o amanare.E ca si la medici,sunt protejati de misterul profesiei lor si nimeni nu poate demonstra nicio culpa,decat daca face parte din sistem si atunci functioneaza regula "corb la corb nu-si scoate ochii..."

Alte discuții în legătură

Caracter prolific cabinete de avocatura Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Am fost astazi printr-un oras de maxim 50000 de locuitori, nu prea mare sau important al Romaniei... si am ramas impresionat de ce am observat... ... (vezi toată discuția)
Criterii de calcul onorariu de succes avocat in contestatie la executare ContSters277537 ContSters277537 Am cunoscut un avocat care sa reprezinte familia mea intr-o contestatie la executare. Dumnealui s-a uitat un minut pe acte, somatia de executare a stat la ... (vezi toată discuția)
Este posibil? vanda vanda Este posibil ca in Romania unde traiesc mai multi oameni saraci onorariul unui avocat in cazul unui proces penal sa ceara un onorariu de 40000 de euro? Va ... (vezi toată discuția)