avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna pentru un viitor pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna pentru un viitor pensionar

Buna ziua.As dori raspuns la o intrebare.O persoana din bugetari se pensioneaza la 01.07.2013 limita de varsta.Beneficiaza de plata concediului de odihna aferent anului 2013(in numar de 28 zile lucratoare sau numai pentru lunile efectiv lucrate)?.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 13 August 2013
Compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat pana la data incetarii raporturilor de munca se face numai pentru cele 6 luni lucrate din an.
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In speta, vi se vor compensa in bani numai 14 zile lucratoare de CO, aferente perioadei lucrate de la 01.01.2013 - 01.07.2013.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co pentru perioada de proba. volodea volodea Am fost angajat cu CIM pe per. nedeterminata, cu per. de proba 90 de zile, din 5.12.2011 pana in 29.02.2012. Am incetat CIM conf. art.31alin(3) din C.M. In CIM ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna neefectuat v_florina v_florina Buna ziua, In baza art urmator din Codul muncii: Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. (2) Prin excepţie de la ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in cazul demisiei vicar vicar Buna ziua, daca imi dau demisia de la actualul loc de munca si ma angajez in alt loc,cum se intampla cu CO,mai pot lua anul acesta? (vezi toată discuția)