avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sunt sotia supravietuitoare a sotului meu care mai are trei frati. Parintii au decedat. Averea parintilor este constituita dintr-un teren si o casa (aflata pe acel teren). Pot vinde casa dupa deschiderea succesiuni daca eu nu imi dau acordul? Sau partile din teren ce le revin fiecaruia? Terenul+casa au aproximativ 400mp.
Nu va trebuie acordul lor pentru deschiderea succesiunii.

Este clar ca nu va intelegeti si atunci nu veti putea deschide succesiunea la notar, ci va trebui sa promovati o actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
daca suntem toti de acord cu sussesiunea, ei pot vinde casa si terenul care le revine fara acordul meu? pot sa-mi cedeze partile lor daca ii despagubesc?
Daca sunteti de acord cu succesiunea, asta inseamna ca mergeti la notar si semnati acolo toate actele de succesiune.

In certificatele de mostenitor emise de notar vor fi trecute exact cotele si bunurile determinate ce revin fiecarui mostenitor.

In baza acestui certificat de mostenitor, pe care il va detine fiecare succesibil in parte, va putea face ceea ce doreste cu bunurile trecute acolo, inclusiv sa le vanda, dupa propria lui vointa si fara sa mai solicite acordul celorlalti co-mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)
Succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Va deranjez cu niste intrebari legate de o succesiune o sa incerc sa fiu cat mai explicita. Tatal meu a murit cand aveam 2 ani deci sunt ... (vezi toată discuția)