avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime

Raportul per salariat semnat si stampilat de angajator, din Revisal, tine loc de adeverinta de vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 14 August 2013
Codul muncii (Legea 53/2003) reglementeaza prin articolul 34, alin. 5 si articolul 40, alin. 2, lit. h), obligatia angajatorului de a elibera la cerere toate documentele / adeverintele care atesta calitatea de salariat a solicitantului, activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

In situatia in care urmare a depunerii unei cereri scrise in acest sens, angajatorul refuza eliberarea adeverintei, angajatul se poate adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat ... Elena 0294 Elena 0294 Buna ziua, de curand am obtinut un post la un spital de stat si mi se cere la angajare adeverinta de vechime in munca. Eu am doar revisalul de la fosturile ... (vezi toată discuția)
Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, ... Chiva53 Chiva53 Am cerut o adeverinta de la angajator care îmi trebuie la banca, si au trecut acolo ca nu am carte de munca într-adevăr știu ca carte de munca fizic nu se ... (vezi toată discuția)