avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Platesc sau nu impozit...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Platesc sau nu impozit...

Buna ziua. Sunt persoana fizica si am facut rost pentru o firma de tamplarie pvc de o comanda. M-am inteles cu societatea respectiva sa imi acorde un bonus de o anumita valoare pentru acest fapt. Cel de la firma respectiva mi-a spus ca vom face un anume contract, prin care imi opreste 16% din valoarea inteleasa si ca eu nu mai trebuie sa declar sau sa platesc ceva cuiva. Intrebarea mea este daca chiar asa stau lucrurile... si cum se numeste un astfel de contract in cazul ca exista asa ceva ... o sa urmeze intalnirea cu respectivul si vreau sa fiu documentat si ca ce semnez nu ma obliga ulterior si la altceva (vorbesc de alte dari catre stat).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: balexg , utilizator 15:56, 19 Mai 2009
Inseamna ca veti semna un contract de comision si daca se retine impozitul de 16% nu aveti obligatia virarii dvs.Dar va ramane de plata contributia la casa de sanatate, 5,5%.
Va multumesc pentru informatiile date, va rog sa imi spuneti darile CAS de 5,5% unde anume trebuie sa le platesc, locuiesc in Sectorul 6.
Intrarea Capelei, vis-a-vis de Pta Gorjului.
Avand in vedere ca dumnealui nu este persoana fizica care desfasoara activitati independente si nici nu exercita vreo profesie libera, va rog sa-mi spuneti pe ce baza legala este obligat sa plateasca contributia la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cum se plateste impozitul? ContSters246709 ContSters246709 buna ziua vreau sa imi fac un pfa si vreau sa stiu inpozitu de 16% il platesti in functie de profit sau ai nu ai profit tot il platesti? si mai am o ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale de sanatate Hortopan Sorin Hortopan Sorin Sunt pensionar și plătesc CASS-ul de 5,5% reținut la drepturile de pensie ce depășesc suma de 740 lei. Sunt angajat cu conventie civila la 4 ... (vezi toată discuția)