Buna ziua. Sunt persoana fizica si am facut rost pentru o firma de tamplarie pvc de o comanda. M-am inteles cu societatea respectiva sa imi acorde un bonus de o anumita valoare pentru acest fapt. Cel de la firma respectiva mi-a spus ca vom face un anume contract, prin care imi opreste 16% din valoarea inteleasa si ca eu nu mai trebuie sa declar sau sa platesc ceva cuiva. Intrebarea mea este daca chiar asa stau lucrurile... si cum se numeste un astfel de contract in cazul ca exista asa ceva ... o sa urmeze intalnirea cu respectivul si vreau sa fiu documentat si ca ce semnez nu ma obliga ulterior si la altceva (vorbesc de alte dari catre stat).
Va multumesc.
Inseamna ca veti semna un contract de comision si daca se retine impozitul de 16% nu aveti obligatia virarii dvs.Dar va ramane de plata contributia la casa de sanatate, 5,5%.
Avand in vedere ca dumnealui nu este persoana fizica care desfasoara activitati independente si nici nu exercita vreo profesie libera, va rog sa-mi spuneti pe ce baza legala este obligat sa plateasca contributia la sanatate.