avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Buna ziua,
In cazul in care decedatul si sotia lui nu aveau nici un venit (pensie, somaj sau angajat), iar fiul lui este somer si toate chitantele si facturile sunt emise pe numele fiului, putem beneficia de vreun ajutor din partea statului? Mai mentionez, ca ptr sotie acum sunt in derulare actele ptr pensia de boala.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 15 August 2013
Incercati la Primaria de domiciliu.
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede :

Art. 129
(1) Ajutorul de deces se achita in termen de 24 de ore de la solicitare de:
a) angajator, in cazul decesului asiguratului prevazut la art. 6 alin. (1) pct. I, II si V, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
b) institutia care gestioneaza bugetul asigurarilor pentru somaj, in cazul decesului somerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
c) casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala, in cazul decesului pensionarului sau al asiguratului prevazut la art. 6 alin. (1) pct. IV si alin. (2), respectiv al unui membru de familie al acestuia.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces nacurmei nacurmei Buna in martie 2011 am nascut un copil si dupa 1 zi a murit, mi a cazut cerul peste mine.de la primarie ni sa spus ca ar trebui sa primim si noi un ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormintare vio58 vio58 Sotia angajata la vinzari ziare stradal cu norma intreaga,copilul angajat la Elrctrica, sotul a decedat ieri 20.02.2012 si este casnic, cu un an in urma era ... (vezi toată discuția)