avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatie despre sentinta de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatie despre sentinta de divort

Buna seara,vreau sa va spun ca ma confrunt cu o mica problema,care de altfel nu as putea-o rezolva fara ajutorul dumneavoastra.As dori sa imi spuneti daca se poate ca sentinta civila de divort se poata downloada de pe site-ul judecatoriei fara ca acea persoana sa se prezinte la judecatorie sa o mai ceara?.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:19, 14 August 2013
Va referiti la portalul instantelor de judecata?
Sentintele civile nu se publica pe site-urile judecatoriilor si nici nu se pot descarca.
Aceste documente banuiesc ca pe viitor va vor fi necesare in original.
daca nu va puteti prezenta faceti asa:
1. platiti la primaria unde aveti domiciliul o taxa judiciara de timbru de 5 lei.Daca locuiti in fapt in alta localitate decat cea pentru care aveti buletin, platiti taxa judiciara la posta in contul de trezorerie al primariei dumneavoastra
2. faceti o cerere prin care solicitati copie legalizata de pe sentinta de divort (indicati nr de dosar si nr sentintei in cerere). anexati chitanta taxei judiciare de timbru la aceasta cerere.
mentionati in cerere BOLDUIT ca solicitati sa se trimita pe posta acea sentinta la adresa: .................
3. trimiteti asta pe posta. scrieti pe plic adresa instantei unde s-a judecat procesul.

in 2 sapt veti primi acasa sentinta legalizata
Nu, nu se poate pentru ca pe portal aveti doar dispozitivul sentintei.
Dupa ce instanta redacteaza sentinta, aceasta se comunica partilor, iar de la comunicare curge termenul de apel de 30 de zile.
Prin urmare, dupa comunicarea sentintei, asteptati expirarea termenului de apel ( daca bineinteles nu aveti motive pentru a declara dvs. apel), verificati apoi daca nu s-a formulat apel de catre cealalta parte si abia ulterior puteti solicita legalizarea sentintei, formuland in acest sens o cerere adresata presedintelui instantei, insotita de sentinta a carei legalizare se solicita si de taxa de timbru de 5.00 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca danwxs danwxs buna ziua! sunt nou pe forum si as dori un sfat de la dvs . am castigat la j 4 un proces cu politia rutiera .h.j este in favoarea mea dar are drept de apel ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)