avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Incheiere de respingere intabulare CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Incheiere de respingere intabulare CF

buna ziua. tatal meu mi-a vandut un teren , teren fiind ipotecat in favoarea fratelui meu. banca si-a dat acordul pt vanzare. de la administratia de carte funciara am primit respingerea intabularii in baza art 29 alin e legea 7/1995 si alin 30. ce se poate intampla? mi se poate anula actul?

si inca ceva? stiu ca e un scenariu apocaliptic dar daca se respinge cererea din nou actionez in instanta si "In cazul respingerii plangerii prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, notarile facute se radiaza din oficiu." art50 alin6 asta inseamna anularea contractului? sau ca se sterg din cf hotararile de respingere?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
loveromania, utilizator
Contractul nu il poate anula decat o instant de judecata.Asa cum vi s-a mai spus,dumneavoastra conform contractului pe care-l aveti sunteti proprietar.Prin intabulare faceti public faptul ca sunteti proprietarul acelui imobil .Ceea ce va impiedica la intabulare nu va anuleaza dreptul,doar mai amana publicarea acestuia in registrele de publicitate imobiliara,pana cand veti inlatura neajunsul care va impiedica acum.Notarul va va lamuri cu siguranta care este acesta si cum poate fi inlaturat.
multumesc mult. ma voi adresa notarului si sper sa fie doar o gresala in ceea ce priveste documentatia dosarului.
Atenţie, în instanţă , încheierea de respingere întabulare poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare!!!!!!!!
Pe de altă parte, în încheierea respectivă trebuie să vă fi scris clar motivele de respingere ale întabulării. Aşa cum le-aţi arătat d-voastră, sunt greşit arătate(de către d-voastră)
asa cum am mai spus am primit respingerea intabularii in baza art 29 alin e legea 7/1995 si alin 30
Uitati ce se specifica in acel articol:
Art. 29
(1) In cazul in care registratorul admite cererea, dispune intabularea sau inscrierea provizorie prin incheiere, daca inscrisul indeplineste urmatoarele conditii limitative:
e) este insotit, dupa caz, de o copie a extrasului de carte funciara pentru autentificare, a extrasului de carte funciara pentru informare sau a certificatului de sarcini ce a stat la baza intocmirii actului, cu exceptia cazului in care se face mentiune despre acestea in cuprinsul actului;

eu vreau sa stiu ce inseamna asta? ca notarul nu a depus documnetatia cum trebuie?
scriu aceasta problema pe forum pt ca notarul e inca in concediu , cand vine ma duc sa il consult.

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil izabell izabell Buna ziua, am cumparat recent un apartament prin contract de vanzare-cumparare si as dori sa stiu in afara de inregistrare la Directia de venituri ,ce mai ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)