avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva rezolutiei procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva rezolutiei procurorului

in urma declaratiei pe care am dat o in fata instantei, am recunoscut ca decizia procurorului este corecta, dar numai pe baza referatului inaintat de catre politie, care acestia au facut cercetari in urma plangerii mele,, verificari care au fost efectuate de catre acestia, dar intru totul despre alte aspecte si nu cele prezentate de mine, acestea ducand inevitabil la propunere de NUP. Procurorul a fost de acord cu propunerea in baza referatului, netinandu se cont de plangere, memoriu, dovezi inaintate de mine si nici de solicitarea mea in repetate randuri de a fi audiat. initial plangerea am inaitat o parchetului dar nu am fost niciodata chemat sa fiu audiat sau sa dau explicatii privind probele inaintate.
in instanta am observat o oarecare indiferenta a presedintelui, ramanand in pronuntare dar intuiesc ca probabil nu voi avea castig de cauza.
la dosar sunt probe dar poate nu am fost destul de explicit, am solicitat trimiterea dosarului la parchet.
pana in pronuntare exista posibilitatea inaintarii la judecatorie un memoriu in care sa explic datele in ceea ce priveste probele din dosar?
ar ajuta cu ceva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:29, 15 August 2013
urmati dispozitiile codului penal.impotriva rezolutiei procurorului se face contestati si dupa aceea plangere la instanta
buna dimineata. deci daca acum pe ,,fond,, nu primesc un rezultat favorabil, urmeaza celelelate cai in apel si recurs?
Daca instanta a amanat pronuntarea, aveti posibilitatea sa depuneti la dosar concluzii scrise.
Hotararea instantei este definitiva, prin urmare ea nu mai poate fi atacata nici cu apel si nici cu recurs.
De altfel, singura cale de atac impotriva hotararilor pronuntate in temeiul disp.art 278 ind.1 era recursul, iar dupa intrarea in vigoare a legii 202/2010 care a modificat si completat dispozitiile codului de procedura penala, calea recursului a fost inlaturata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare proces penal tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca fiind faptuitor intr-un dosar penal( plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale) trebuie ... (vezi toată discuția)
Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)
Solutie danocs danocs Buna ziua Intr-un proces penal, si inculpatul si partea vatamata au facut plangere imp.ord.procurorului. Partea vatamata a facut plangere direct in instanta, ... (vezi toată discuția)