avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solutie

Buna ziua
Intr-un proces penal, si inculpatul si partea vatamata au facut plangere imp.ord.procurorului. Partea vatamata a facut plangere direct in instanta, inculpatul a urmat calea prev.de art.278 ind.1.
Cele doua dosare sau conexat. La primul termen in care s-a admis conexarea, instanta a "scos de pe rol plangerea partii vatamate si a trimis-o prim procurorului spre solutionare"
Instanta nu motiveaza nici nu se pronunta pe plangerea inculpatului. Daca s-a scos de pe rol plangerea partii vatamate, nu se mai judeca plangerea inculpatului?
Daca instanta nu s-a pronuntat asupra plangerii inculpatului, acesta poate sa faca recurs?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:53, 14 Decembrie 2009
Daca nu s-a disjuns cauza si nu s-a acordat termen pentru solutionarea cererii inculpatului, atunci impotriva incheierii prin care s-a trimis intreaga cauza la parchet puteti face recurs
. Oricum eu ma asteptam sa ma citeze in dosarul in care am facut eu plangerea (eu sunt inculpatul), partea vatamata nu a facut plangere la procuror. Corect instanta a trimis dosarul la prim procuror. Insa eu am avut dosar separat, care la termenul cu pricina s-a conexat cu acesta, si la pachet a fost scos de pe rol si trimis spre solutionare procurorului.
Cu aceasta ocazie s-a optimizat instanta, clasand un dosar fara sa se judece nimic in el. Nu stiu ce sanse de recurs mai am, ca au trecut cele 10 zile de la pronuntare. O alta sansa sa se repuna pe rol ar fi?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
danocs, utilizator
Instanta de judecata a procedat gresit,conexand cele doua plangeri,care chiar daca priveau eventual aceiasi situatie,acestea aveau situatie juridica deosebita,una dintre acestea neurmand calea procedurala a inaintarii si solutionarii de catre organul competent procurorul,iar celalalta fiind adresata direct instantei,in conditiile in care aceasta din urma nu era competenta material in a o solutiona..
In mod corect incheierea prin care s-a dispus trimiterea celor doua plangeri la procuror ,trebuieste atacata cu recurs ,in cazul in care sunteti in termen.
Chiar daca existatau elemente de conexitate,prin masura luata instanta a tergiversat solutionarea unei plangeri care urmat calea legala,prin trimiterea acesteia din nou spre examinare procurorului care o examinase deja si daduse o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere la instanþã contra rezoluþiei procurorului respinsã. Marcualb Marcualb Ce trebuie sa fac in continuare ? Buna ziua ! Am facut o plangere penala in 2006 pentru: deposedare de contract, abuz in serviciu, fals intelectual si uz ... (vezi toată discuția)
Raspunderea materiala a ministerului public florindbro florindbro Va adresez rugamintea de a ma ajuta cu un sfat in legatura cu raspunderea materiala a Ministerului Public pentru greselile facute de procurori. Mai exact daca ... (vezi toată discuția)
Plangerea in fata judecatorului impotriva actelor procurorului Popescu Marilena Popescu Marilena In iunie 2011 am constata lipsa, celei mai mari cantitati de bijuterii , pe care le pastram intr-o geanta cu cifru. Am anuntat 112,a venit Politia si le-am ... (vezi toată discuția)