Buna ziua
Intr-un proces penal, si inculpatul si partea vatamata au facut plangere imp.ord.procurorului. Partea vatamata a facut plangere direct in instanta, inculpatul a urmat calea prev.de art.278 ind.1.
Cele doua dosare sau conexat. La primul termen in care s-a admis conexarea, instanta a "scos de pe rol plangerea partii vatamate si a trimis-o prim procurorului spre solutionare"
Instanta nu motiveaza nici nu se pronunta pe plangerea inculpatului. Daca s-a scos de pe rol plangerea partii vatamate, nu se mai judeca plangerea inculpatului?
Daca instanta nu s-a pronuntat asupra plangerii inculpatului, acesta poate sa faca recurs?
Multumesc
Daca nu s-a disjuns cauza si nu s-a acordat termen pentru solutionarea cererii inculpatului, atunci impotriva incheierii prin care s-a trimis intreaga cauza la parchet puteti face recurs
. Oricum eu ma asteptam sa ma citeze in dosarul in care am facut eu plangerea (eu sunt inculpatul), partea vatamata nu a facut plangere la procuror. Corect instanta a trimis dosarul la prim procuror. Insa eu am avut dosar separat, care la termenul cu pricina s-a conexat cu acesta, si la pachet a fost scos de pe rol si trimis spre solutionare procurorului.
Cu aceasta ocazie s-a optimizat instanta, clasand un dosar fara sa se judece nimic in el. Nu stiu ce sanse de recurs mai am, ca au trecut cele 10 zile de la pronuntare. O alta sansa sa se repuna pe rol ar fi?
Instanta de judecata a procedat gresit,conexand cele doua plangeri,care chiar daca priveau eventual aceiasi situatie,acestea aveau situatie juridica deosebita,una dintre acestea neurmand calea procedurala a inaintarii si solutionarii de catre organul competent procurorul,iar celalalta fiind adresata direct instantei,in conditiile in care aceasta din urma nu era competenta material in a o solutiona..
In mod corect incheierea prin care s-a dispus trimiterea celor doua plangeri la procuror ,trebuieste atacata cu recurs ,in cazul in care sunteti in termen.
Chiar daca existatau elemente de conexitate,prin masura luata instanta a tergiversat solutionarea unei plangeri care urmat calea legala,prin trimiterea acesteia din nou spre examinare procurorului care o examinase deja si daduse o solutie.