Am doi prieteni (sot si sotie) condamnati la detentiune pe viata, au executat aprox. 15 ani din pedeapsa si ar dori sa faca cerere de comutare a pedepsei la pedeapsa maxima, adica 25 ani. Va rog sa imi spuneti care sunt legile care ar permite aceasta, unde trebuie sa faca cerere, care sunt pasii care trebuiesc urmati si alte informatii care pot fi de folos. Precizez ca detinutii nu sunt cetateni romani si le este mai greu sa se informeze si din cauza limbii si din cauza conditiilor slabe de informare din penitenciare.
Multumesc.
Eu cred ca ati primit sprijin foarte mare aici.
Credeti ca fara avocat aveti vreo sansa?
Eu cred ca nu.Va fi foarte greu si cu avocat.
Nu in fiecare zi se fac astfel de cereri si e foarte mult de lucru.
In plus si rezultatul vizat de condamnat e foarte greu de obtinut.Nu imposibil dar foarte greu de obtinut.
Cererea se depune la instanta care a pronuntat condamnarea.Prima instanta.Tribunalul.
Mai exista si varianta gratierii partiale a restului de pedeapsa.Asa, ca informatie.
Daca aveti codul penal si cel de procedura la indemina,veti vedea ca raspunsurile le gasiti. In ceea ce priveste procedurile de urmat,consultati un avocat,care cu siguranta nu va face serviciul gratuit.
Dar mai este de asteptat. Sau scurs abia 15 ani.
Fapta recidivist
Ionuttt93
Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)