avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare apartament

anul trecut am cumparat un apatament de la x (incheiat la notar) si de cateva zile am aflat ca vanzatorul a avut acum cativa ani ceva probleme si a fost internat la psihiatrie. pot afla cumva daca in momentul incheierii contractului avea discernamant? poate cere cineva anularea contractului avand in vedere ca nu are urmasi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adinaadina , utilizator 15:59, 2 Septembrie 2013
Aveti cunostiinta ca vanzatorul,la momentul instrainarii apartamentului suferea de vreo afectiune ?
Teoretic,anularea unui contract de vanzare cumparare,poate fi solicitat de catre persoane cu drept la mostenire,ori dvs precizati ca vanzatorul nu are urmasi
Daca a fost internat la psihiatrie acum cativa ani nu e motiv de ingrijorare, daca au urmat un tratament nu inseamna ca nu au sau nu au avut discernamant.
Dvs ati platit un pret, chiar si daca ar exista cineva care sa ceara anularea actului, trebuie sa se returneze si pretul incasat.
Multumesc frumos de raspuns!
Din cate stiu la momentul incheierii contractului sa sufere de vreo afectiune.
Am facut si adresa la judecatoria in raza careia locuieste pentru a-mi comunica daca a fost pronuntata vreo sentinta privind punerea sub interdictie sau instituirea curatelei asupra vanzatorului, iar raspunsul a fost negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Anulare vanzare pentru lipsa discernamantului clawdya_s clawdya_s Avand in vedere urmatoarea speta: La data de 05.12.2011, AB, în vârstă de 60 de ani, văduv, cu domiciliul în Timișoara, vinde lui CD o construcție ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare Isabela30 Isabela30 Se poate ca unchii mei sa vanda locuinta si terenurile nepoatei lor prin contract de vanzare cumparare mentionez ca unul dintre ei are pensie de handicap ca a ... (vezi toată discuția)