avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul penalitati dupa sentinta executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul penalitati dupa sentinta executare silita

Am avut un credit la un IFN.Deoarece nu am putut plati la termen,in 2010 au predat creditul pentru recuperare unui executor judecatoresc. In sentinta emisa in suma de recuperat erau incluse debitul+toate penalitatile si majorarile calculate in momentul predarii.Mi-au pus poprire pe salariu si in aprilie 2013 am restituit intraga suma din decizie .
Cei de la IFN spun insa ca mai am de platit o suma aproape egala cu cea initiala care provine din calculul penalitatilor ulterioare.Dupa ce s-a predat spre recuperare executorului judecatoresc,ei au mai calculat penalitati si majorari pe intreaga suma inca un an de zile.
Au dreptul la aceasta procedura,pot sa-mi mai ceara plata penalitatilor si majorarilor dupa punerea in aplicare a executarii silite ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:19, 19 August 2013
Daca in contract sunt prevazute penalitati, au dreptul sa le calculeze pana la recuperarea integrala. Penalitatile reprezinta sanctiunea pentru neplata la scadenta, le datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu pt neplata ratelor deliabularca deliabularca va rog sa-mi spuneti daca banca imi pune poprire pe salariu pt ca nu am mai putut sa platesc ratele,o sa platesc doar creditul sau si dobanda aferenta ... (vezi toată discuția)
Imprumut nebancar ifn LEONTEPAUL LEONTEPAUL Buna ziua spunetimi va rog ce se intampla in cazul in care eu nu mai pot plati temporar rata de 230lei pe saptamana in urma unui imprumut de 4000lei la o ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului de executare silita a unui credit de nevoi personale. dorelbaiu dorelbaiu - In data de 10.08.2010 banca a reziliat contractul, intreaga suma a devenit exigibila anticipat si a cerut executarea silita; - In data de 09.06.2011 am ... (vezi toată discuția)