avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie si salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie si salariu

buna ziua. sunt pensionara si din cauza ca am pensia mica vreau sa lucrez si legat de acest aspect doresc un raspuns. vreau sa lucrez in alta tara si ma intereseaza daca fac contract i-mi afecteaza pensia? am auzit anumite persoane ca daca lucrez pe baza de contract in alta tara , nu mai primesc pensie in romania i-mi este taiata. multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 9 Octombrie 2013
1. - Pe perioada cat nu a urmat cursurile unei forme de invatamant plata pensiei de urmas a fost suspendata, nu incetata.
- Plata pensiei inceteaza numai incepand cu luna urmatoare aceleia in care implineste 26 de ani.

2. Asadar se poate duce la Casa de Pensii cu adeverinta de la facultate ca urmeaza cursurile si cu numarul de decizie de pensie si pensia de urmas va fi repusa in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas marian433 marian433 Salut, Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - pensie de urmas Zizika87 Zizika87 Am 22 de ani, am terminat facultatea in vara aceasta, iar din toamna incep cursurile de master. Cat am fost studenta am primit pensia de urmas. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)