avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se poate radia un autovehicul vandut la care nu se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se poate radia un autovehicul vandut la care nu se mai gaseste posesorul ?

Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O cunostinta de-a mea, in urma cu vre-o 5 ani a vandut un autoturism unei persoane, careia i-a dat si cartea de identitate si certificatul de inmatriculare in original. Vanzatorul nu mai are nici copii dupa aceste documente, dar nici macar contractul de vanzare-cumparare. Nu-i mai da de urma cumparatorului dar din informatii rezulta ca masina deja e deja la alt posesor. In aceste conditii ar fi vre-o posibilitate legala pentru radierea autov., eventual vre-un model orientativ de actiune in instanta. Am mai citit pe aici (si o sa mai caut sa citesc) chestii legate de acest aspect, dar pana in prezent nu am gasit rezolvarea. Multumesc mult oricui imi poate furniza vre-o informatie :)
Cunostinta dvs. va trebui sa deschida o actiune in instanta prin care sa solicite acesteia pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Pentru a solutiona un astfel de caz, va trebui sa promovati o actiune in instanta si sa cereti urmatoarele: sa se constate dreptul de proprietate al cumparatorului pt vehiculul nr. circulatie XXX, sa dispuna obligarea vanzatorului sa se prezinte la finante sa radieze vehiculul si in caz de neconformare sa autorizeze pe reclamant, adica pe comparator de a realiza radierea-inmatricularea vehiculului mentionat.
Am mentionat exact toate aceste cereri, intrucat au fost numeroase cazuri in instanta care nu au avut sorti de izbanda, intrucat nu s-a stiut ce trebuie cerut, pentru a se rezolva intr-adevar problema.
Mai exista varianta incheierii de declaratie notariala pe proprie raspundere ca X nu mai detine in fapt autoturismul urmare instrainarii acestuia
In temeiul declaratiei notariale si a cererii de radiere pe proprie raspundere,autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul fiscal-ulterior achitarii debitelor in urmarire
ynocentta a scris:

Mai exista varianta incheierii de declaratie notariala pe proprie raspundere ca X nu mai detine in fapt autoturismul urmare instrainarii acestuia
In temeiul declaratiei notariale si a cererii de radiere pe proprie raspundere,autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul fiscal-ulterior achitarii debitelor in urmarire



Numai pe baza acestei declaratii nici politia si nici fiscul nu radiaza autoturismul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto Sheli Sheli Buna ziua. As dori sa stiu cum se poate radia un autoturism care a fost instrainat in urma cu 6 ani (a fost dat spre folosinta unui prieten) si caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere auto Petrut N Petrut N Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)