avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediul medical pentru cancer considerat vechime ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediul medical pentru cancer considerat vechime pentru pensie?

buna ziua,
va rog frumos daca puteti sa ma indrumati -
sotul meu a fost diagnosticat cu cancer in martie 2012 si beneficiaza de concediu medical pana in septembrie 2013. Intrebarea mea este daca aceasta perioada este considerata vechime in munca si este luata in considerare la stabilirea unei eventuale pensionari pe caz de boala.
mii de multumiri,
Magda Ifrim
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 18 August 2013
Da. Este vechime in munca si poate fi luata in considerare ca stagiu de cotizare la stabilirea drepturilor de pensionare.
Multa sanatate!
Toate concediile medicale sunt stagiu de cotizare la pensie deoarece din indemnizatia pentru concediu medical se retine contributia de asigurari sociale pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas eunice77 eunice77 Buna ziua, Am si eu o problema, va rog sa-mi raspundeti. Am un copil de 10 ani, tatal lui a murit in februarie 2012( 34 ani). In ce conditii beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pensie caz de boala annamarial annamarial am 47 ani profesie educatoare, vechime 26 ani si in urma cu 6 luni am fost diagnosticata cancer bronhopulmonar st 4, de 6 luni sunt in concediu medical. pot sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical din timpul somajului e considerata vechime in cimpul muncii ? viomitrea viomitrea Buna ziua , Daca am intrerupt somajul cu concediu medical.....acest concediu medical din timpul somajului, este vechime in cimpul muncii ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)