avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O mica problema - plangere semnata cu nume fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O mica problema - plangere semnata cu nume fals

buna seara. ma confrunt cu o problema. am un vecin care a depus o sesizare la mai multe institutii gen primarie, prefectura , consiliul judetean, pompieri, etc. prin care ma reclama, in care sunt prezentate fapte reale dar el a depus plingerea sub o alta identitate. ce pot face legal impotriva lui. multumesc
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 09:45, 19 August 2013
Daca sesizarile respective sunt facute sub acoperirea altei identitati (ori nu exista persoana respectiva, ori exista, dar odata contactata de autoritati va spune ca nu ea a facut sesizarile), dupa descoperirea adevarului ele vor fi tratate ca anomine, conform art.7 din OG nr.27/2002 actualizata privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.
Din pacate fara dovezi ca vecinul este cel care va hartuieste astfel, nu aveti ce face. Pentru ca sa existe denuntare calomnioasa (art.259 Cod Penal) trebuie demonstrata reaua credinta a vecinului la momentul depunerii plangerii/sesizarii.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia dumiras dumiras cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia ... (vezi toată discuția)
Limita controale itm smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani). Banuieste ca aceste controale sunt urmare a ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios davo2 davo2 Salut! am avut in trecut niste probleme la institutia care lucrez am fost acuzat de inselaciune, iar, recent, am primit rezolutia de la procurorul de caz - ... (vezi toată discuția)