avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator asociatie locatari

Buna ziua.Intrebarile mele sunt : 1) daca o asociatie de proprietari poate avea ca administrator si presedinte persoane care sa nu fie remunerate (fara CIM sau conventie) ; 2) Administratorul poate fi o persoana cu studii medii, sau trebuie sa aiba alte atestate din partea primariei , care sunt prevederile legale in acest sens.

Deoarece cheltuielile pe scara sunt foarte mari si nejustificate, am decis infiintarea unei asociatii pe scara, fara cheltuieli de acest gen, dar cu presedinte, administrator si persoanele care legal vor avea responsabilitatile potrivit acestor posturi. Este obligatoriu a fi remunerate sau atestate in vreun fel de o autoritate publica locala?
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
cristina_71, utilizator
A fost o intelegere pe scara s-au strans bani pe baza de tabel si au fost 2 persoane care s-au ocupat de acest lucru, si oricine a dorit sa supravegheze lucrarile sau sa se implice a fost liber sa o faca. Asta se intampla in 2003. Nimeni nu a stiut de povestea cu acest vecin si intelegerea lui cu administratia....socant....reiese ca scara are datorii mati la apa ,de atatia ani,oricum asta a reiesit acum cand cand am dorit sa facem asociatie pe scara. Au de plata si cei care se stiau achitati de datorie. Ar fi fost de dorit sa se faca prin asociatie, dar tot cei de la etajul superior s-au inteles atunci sa inceapa lucrarile in acest fel.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
cristina_71, utilizator
Banii au fost dati pe tabele sau promisiunea de a plati acesti bani?
Pentru ca daca eu dau bani si semnez pe un tabel ca am dat bani, dar nu mi se da chitanta pentru acesti bani, nu e in regula, e aiurea de fapt. Ca asta ne spuneti.
A fost o intelegere pe scara s-au strans bani pe baza de tabel

Poate nu au fost suficienti bani, restul o fi fost acoperit de locatarii de la ultimul etaj si apoi acestia au fost exonerati de plata intretinerii pentru o bucata de vreme in contul acelei sume completate, iar restul locatarilor urmand sa acopere aceasta diferenta prin plata lunara a cotelor pentru cei care au completat plata lucrarii.....
Dar cat timp nu au platit intretinerea?
Si credeti ca datoriile mari la furnizori au aceasta cauza, adica ar fi unica cauza?

Ca sa va spun sa faceti un control financiar, ar insemna sa va spun povesti, pentru ca un asemenea control pe o asemenea perioada nu poate fi sustinut financiar in realitate. Adica cu banii astia mai bine va acoperiti restantele la furnizori.

Totusi trebuie sa incepeti de undeva si cred ca o situatie a soldurilor Activ-Pasiv facuta de cineva care se pricepe, fie gratuit, fie pe bani, v-ar lamuri cum stati financiar si v-ar ajuta sa va lamuriti ce aveti de facut in continuare.
Daca nu puteti lamuri concret, cu acte, anumite presupuneri, lasati-le, nu va mai impiedicati de ele.... Memoria oamenilor pe care se bazeaza presupunerile va poate duce in fundaturi.
Lasati deoparte ce se crede si luati in calcul numai ce arata hartia scrisa, documentul, chitanta, lista, factura etc.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
elga50, moderator
si eu doresc un raspuns...din CEX cum pot sa ma retrag dupa 6 luni,avem o firma care gestioneaza partea financiar-contabila a asociatiei de proprietari cu care eu nu am semnat contract de mandat,din motive de sanatate doresc acest lucru..in Cex suntem 3 persoane alese prin AG.Multumesc anticipat !
Pai Dvs. nu aveti nicio treaba cu firma care va gestioneaza,
Adresati o cerere/notificare presedintelui as. prop. prin care solicitati retragerea din cadrul Com. Ex., pe motivele aratate. Acest lucru se realizeaza la prima AG a membrilor, cand se poate alege un nou membru in locul dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)
Presedinte eugarizn eugarizn Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)