avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copii minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copii minori

Fostul meu sot a decedat in urma cu o luna.Din aceea casatorie am 2 copii minori, in varsta de 13 resoectiv 16 ani.Noi am fost divortati din 2004.Tatal lor a avut o garsoniera.Pot eu ca tutore sa fac succesiune pentru respectivul imobil?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:45, 19 August 2013
Sigur ca se poate sa I reprezentati pe copii pt ca nu aveti vocatie succesorala. Mergeti la un notar de oe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu si faceti cererea de dezbatere a succesiunii. Notarul va intocmi adresa catre Autoritatea Tutelara prin care va cere numirea unui curator pt minori in vederea dezbaterii succesiunii dupa tatal lor, indicandu va pe dvs. Cu dispozitia de la Autoritatea tutelara dvs veti reprezenta pe minorul de 13 ani si l veti asista pe cel de 16 ani, caci acesta are capacitate de exercitiu restransa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe numele nepotului lemia50 lemia50 Revin la intrebareaanterioara:daca vreau sa cumpar o casa pe numele nepotului meu care are 8 ani,este nevoie la notariat de un formular completat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire Betea Betea Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)