avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... confidentialitatea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

confidentialitatea

Sunt educatoare la o gradinita particulara...de fapt eram pentru ca azi mi-am semnat demisia. Problema este urmatoarea: pe data de 01.08.2013 am intrat in concediu (5 zile concediu de odihna pentru ca atat mai aveam si restul pana astazi, 19.08.2013 concediu fara plata). Astazi m-am intors la gradinita si mi-am prezentat cererea de demisie. In primul rand, sefa mi-a spus ca demisia va fi semnata cu data de 01.08.2013 si ca eu nu imi voi mai lua niciun ban pentru ca mi-am efectuat tot concediul pana in luna august si nu aveam dreptul. Intrebarea mea este urmatoarea: e normal asa? plus ca nu mi-a fost acceptat nici preavizul. Si mai mult de atat, am fost amenintata ca voi fi data in judecata pentru ca am spus unei mamici ca plec din gradinita si se considera incalcarea confidentialitatii. Aceeasi mamica mi-a spus ca sefa mea i-ar fi dat detalii despre mine: unde locuiesc,ce facultate am terminat si alte detalii despre viata personala. Care dintre noi a incalcat drepturile de confidentialitate? Si daca si la mine se considera incalcarea confidentialitatii, ce consecinte pot suporta? Astept un raspuns cat mai repede cu putinta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 21 Septembrie 2013
Parerea mea este ca niciuna dintre parti nu a incalcat acest principiu. Confidentialitatea se refera la relatia strict profesionala dintre dumneavoastra si angajator, iar furnizarea unor detalii ce tin de viata particulara nu are o incidenta asupra acestei probleme.
1. Aveti inserata in c.i.m. o clauza de confidentialitate?

2. Art.26 C.mun.
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca??? ce fac? aliaaa aliaaa Ajutor!La dat de 18.09 am semnat un contract de munca cu achitarea unei garantii si semnarea unei clauze de confidentialitate,urmand ca la data de 25.09 sa ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de munca dragosmarian dragosmarian BUNA ZIUA,VREAU SA MA ANGAJEZ LA O FIRMA DE TRANSPORT PERSOANE PE UN POST DE AGENT TURISM, IAR IN CONTRACTUL DE MUNCA ESTE O CLAUZA CA MA OBLIG SA DESPAGUBESC ... (vezi toată discuția)