buna sunt M, vreau sa divortez si as dori sa stiu care ar fi conditiile. Avem un apartament luat prin credit bancar din care s-a achitat 3 ani din 30 ( ratele sunr achitate la zi). Datorita neintelegerilor si a faptului ca avem si un copil de un an doresc sa divortez.
1. Cum se procedeaza cu apartamentul?
2 Tinand cont ca el ma ameninta ca-mi ia copilul ce e de facut. Problemele sunt atat e grave incat ma tem pentru viata mea si a copilului ( e ffff violent deocamdata doar verbal, bea,.... ). Nu mi-e frica ca voi pierde copilul deoarece si familia lui e alaturi de mine si stie situatia doar ca eu stau cu el in casa si mi-e teama.
Ce ar presupune un astfel de divort?
divortul si copilul nu au legatura cu apartamentul
obligatia catre banca ramane solidara si indivizibila indiferent de aiurelile care unele instante le zic si care impart credite fara macar ca banca sa fie parte in procesul de partaj
eh ...acum nu va zbarliti asa:rolleyes:
instantele impart patrimoniul..patrimoniu in care intra drepturile si obligatiile
deci dupa definitie tre sa imparta
:D
si apoi e mai tare o hotarare judecatoreasca decat un contract, plus ca hotararea e pronuntata in sedinta publica si, deci opozabila orisicui, inclusiv bancii
treaba bancii ca nu a intevenit:rofl:
sincer nu am inteles ce ati dorit sa spuneti. Eu sunt titularul creditului el fiind doar co-debitor . creditul s-a luat doar pe salariul meu iar inainte sa facem actele banca mi-a zis ca sunt obligati sa-l treaca si pe el deoarece e sotul meu. Cat trebuie sa-i dau pentru cei 3 ani de rata???? Nu cred ca jumate deoarece daca stateam in chierie cum era sa-i dau chiria inapoi?
Numai ca dvs nu stati cu chirie, ci este vorba despre un apartament dobandit in timpul casatoriei.
El este bun comun al sotilor, chiar daca mai sunt de achitat rate.
Daca va doriti sa pastrati apartamentul si sa platiti in continuare ratele va trebui sa il despagubiti pe sot cu 1/2 din valoarea ratelor platite in timpul casatoriei (legea prezuma o contributie egala, insa puteti face dovada ca ati contribuit cu mai mult de 50%).
Cat despre divort, el poate avea loc la notar sau in instanta, in functie de cum sunteti sau nu de acord cu desfacerea casatoriei si cu toate celellate aspecte legate de minor (custodie, locuinta, pensie, program de vizitare).
In legatura cu comportamentul violent al sotului, puteti obtine in instanta un ordin de protectie impotriva acestuia, inclusiv evacuarea din imobil.
Dupa ramanerea definitiva a divortului va puteti pune problema partajului imobilului (voluntara - la notariat sau prin intermediul instantelor).
Divort
Mihai25
Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)