avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc parcare privata cu drept de folosinta exclusiva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc parcare privata cu drept de folosinta exclusiva

Buna ziua!
Am cumparat un apartament si totodata mi-a fost atribuit si un loc de parcare cu drept de folosinta exclusiva (constructorul n-a mai fost de acord sa-mi intabuleze locul de parcare chiar daca in antecontractul de vanzare era specificat ca apartamentul va avea 2 cam, etc.si un loc de parcare) si este trecut nr cadastral al parcelei aferente locului de parcare in constractul de vanzare al apartamentului. Probleme e ca mai am un vecin care are atribuita tot cu drept de folosinta aceeasi parcare cu acelasi nr cadastral si la el a incheiat contractul de vanzare la notariat cu 2 saptamani inaintea mea.
Cine are intaietate la dreptul de folosinta? Cel care depune o plangere la notariatul la care s-a intocmit contractul sau cel care a incheiat primul contractul.
Cine raspunde si cum poate fi penalizat cel vinovat (constructorul si-a recunoscut greseala)? Notarul nu este raspunzator ca a trecut acelasi nr cadastral pt locul de parcare in contract? Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Vecinul a fost initial de acord sa primeasca alta parcare in schimb, dar s-a razgandit.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:04, 25 Septembrie 2013
Cel care detine contract de vanzare cumparare detine calitatea de proprietar asupra spatiului
Amandoi avem contract de vanzare pe apartament si drept de folosinta (nu de proprietate)
pe licul de parcare.
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
Adriantot, moderator
Nu vrea nimeni sa ma lamureasca?
Dreptul de folosinta e al aceluia care l-a obtinut primul.
In cazul dvs constructorul nu mai putea sa va vanda dreptul de folosinta pentru locul respectiv, pentru ca acesta era deja cedat.
Drept urmare rezolvati problema cu constructorul:
- poate sa va dea alt loc,
- ori sa va dea o parte din banii platiti inapoi
- ori puteti chiar anula contractul de vanzare cumparare, in caz ca nu ajungeti la o intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament de la cineva care are parcare cu drept ... Tomix Tomix Am cumparat un apartament de la cineva care are parcare cu drept de folosinta pentru perioada existentei constructiei din partea constructorului mentionat in ... (vezi toată discuția)
Declaratie utilizare loc de parcare rob345 rob345 Buna ziua, Am achizitionat recent un apartament intr-un ansamblu rezidential nou contruit in Bucuresti. Pe langa apartament am achizitionat si un loc de ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)