Buna ziua!
Am cumparat un apartament si totodata mi-a fost atribuit si un loc de parcare cu drept de folosinta exclusiva (constructorul n-a mai fost de acord sa-mi intabuleze locul de parcare chiar daca in antecontractul de vanzare era specificat ca apartamentul va avea 2 cam, etc.si un loc de parcare) si este trecut nr cadastral al parcelei aferente locului de parcare in constractul de vanzare al apartamentului. Probleme e ca mai am un vecin care are atribuita tot cu drept de folosinta aceeasi parcare cu acelasi nr cadastral si la el a incheiat contractul de vanzare la notariat cu 2 saptamani inaintea mea.
Cine are intaietate la dreptul de folosinta? Cel care depune o plangere la notariatul la care s-a intocmit contractul sau cel care a incheiat primul contractul.
Cine raspunde si cum poate fi penalizat cel vinovat (constructorul si-a recunoscut greseala)? Notarul nu este raspunzator ca a trecut acelasi nr cadastral pt locul de parcare in contract? Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Vecinul a fost initial de acord sa primeasca alta parcare in schimb, dar s-a razgandit.
Dreptul de folosinta e al aceluia care l-a obtinut primul.
In cazul dvs constructorul nu mai putea sa va vanda dreptul de folosinta pentru locul respectiv, pentru ca acesta era deja cedat.
Drept urmare rezolvati problema cu constructorul:
- poate sa va dea alt loc,
- ori sa va dea o parte din banii platiti inapoi
- ori puteti chiar anula contractul de vanzare cumparare, in caz ca nu ajungeti la o intelegere.