avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema loc parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema loc parcare

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire referitor la locul de parcare.Anul trecut(11.2014) sotia mea a cumparat un apartament.In contract nu este specificat "loc de parcare sau pozitia acestuia(doar cota de 7,12% din partile si dependintele aflate in folosinta comuna a imobilului.In anuntul de vanzare a apartamentului scrie"loc parcare gratuit pentru fiecare apartament.Sunt cam 50 locuri de parcare(care nu sunt marcate sau numerotate cu scara sau nr apartamentului.Este vorba de un bloc cu 3 scari.Acum urmeaza partea "frumoasa".Am fost printre primele 3-4 apartamente care sau vandut.Pe prima schita cu locuri de parcare ne-am ales un loc.Dupa 4-5 luni schita(fara sa intrebe vreun locatatar daca reface schita,sau daca vor sa schimbe locul de parcare) s-a refacut de catre constructor si a schimbat doar cateva locuri de parcare.Sotia mea i-a spus acestuia ca doreste sa pastreze locul de parcare din prima schita pe motiv ca este incepatoare si nu vrea sa loveasca vreo masina a vreunui vecin.Acesta a spus "sigur ca da,ramane locul dvs".Eu am trasat si marcat locul de parcare(am scris scara si ap.),Cat locul a fost liber toata vara nu a parcat nimeni.De 10 zile s-a trezit un vecin(chirias care are 2 masini) ca de fapt pe ultima schita locul meu este locul lui.Dupa multe certuri cu individ intervine constructorul si traseaza noul meu loc de parcare(dupa schita noua) si peste "fostul meu loc" il traseaza pe al lui(Dar doar astea 2 locuri le traseaza,nu si restul).I-am spus constructorului "da-mi acte pe noul loc de parcare si accept,dar nu vrea sa faca acte pe loc.Chiriasul este mutat cam din luna 04.2015.In mod normal daca nu specifica si nu a dat acte la locul de parcare nu trebuie sa aplicam regula "primul venit,primul servit"?Are constructorul dreptul sa faca mutarile cum vrea din moment ce in contract nu specifica care este patratica mea?Acelasi contract il au toti locatari(fara sa specifice locul de parcare).Il pot da in judecata pentru inselaciune si abuz de putere??Va multumesc si astept un raspuns la patania mea.O zi frumoasa!!!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
mariuseugen, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuseugen , utilizator 17:21, 16 Decembrie 2015
Sa clarificam
1-Ati precizat
Anul trecut(11.2014) sotia mea a cumparat un apartament.In contract nu este specificat "loc de parcare sau pozitia acestuia(doar cota de 7,12% din partile si dependintele aflate in folosinta comuna a imobilului

Pe prima schita cu locuri de parcare ne-am ales un loc

Dv ati achizitionat un apartament,constructorul asigurand spatiu de parcare gratuit fara nominalizarea acestuia
2-Conditiile in care constructorul acorda locurile de parcare ar trebui sa fie concret precizate i regulamentul de ordine interioara al imobilului de locuit
De regula se acorda prioritate proprietarilor si ulterior altor detinatori de bunuri mobile
3
-Are constructorul dreptul sa faca mutarile cum vrea din moment ce in contract nu specifica care este patratica mea?

Tocmai aspectul ca locurile de parcare nu sunt nominalizate,permite constructorului sa faca diferite mutari dupa propririul interes
4-In speta nu exista elementele constitutive ale infractiunilor invocate de dv,constructorul nu detine calitatea de functionar public
Am uitat sa mai spun ca acest "constructor" nu mai vine pe la noi decat noaptea sa nu il vada vecinii(risca sa ia bataie de la ei,pentru ca au foarte multe probleme de constructie).Noi am vorbit cu el si am cazut de acord sa pastram locul respectiv.Pana la urma daca nu mai are nici-o treaba cu noi de ce mai intervine in probleme noastre?Si de ce ma obliga sa imi schimb locul de parcare cu al unui chirias?De unde are el dreptul sa marcheze cu vopsea locul meu si locul chiriasului?Deci il pot actiona in instanta?In anuntul cu apartamente este specificat loc de parcare gratuit pentru toate apartamentele.In contractul de vanzare-cumparare nu este specificat.Constructorii de blocuri au obligatia de a crea locuri de parcare pentru apartamente?Si tot odata sa le treaca in cartea funciara,sau actele apartamentului?Sa scrie clar:locul X este al tau.Sper sa nu va stresez cu problema mea?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata ascgmg ascgmg Buna ziua, Avem urmatoarea problema: intr-un ansamblu imobiliar nou, langa blocuri s-au vandut parcela cu parcela si locuri de parcare (fara niciun spatiu ... (vezi toată discuția)
Parcare abuzivă pe mai multe locuri DAN_ZISU DAN_ZISU Bună ziua ! Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare - obligatiile constructorului unui bloc nekrous nekrous Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou. Conform planului, blocul are adiacente un numar de locuri de parcare supra-terane. Ni s-a oferit ... (vezi toată discuția)