In noiembrie anul trecut am fost agresat de un individ la iesirea din liceu (eu 17 ani,el 25..totul a inceput de la o cearta cu verisoara lui) , am facut plangere , mi-am scos certificat de la INML , am 13 zile scrise pe certificat , 6 martori ...
Dupa 1 luna de la plangere am primit un telefon de la sectia de politie spunandu-mi ca cel care m-a agresat a venit cu avocat si ca a cerut o contra expertiza a certificatului,eu atunci eram plecat din Bucuresti si nu am putut sa vb sa cer mai multe detalii.
Cand am venit acasa am sunat la politie si am cerut detalii dar dosarul meu era de negasit,nu mi au mai fost oferite alte informatii,mi s-a spus ca persoana care se ocupa de mine nu era...nu am mai insistat pentru ca am avut un deces in familie chiar in aceea perioada si eram destul de nevcajit si aveam alte probleme.
Tin sa percizez ca agresorul este o persoana cu o situatie financiara foarte buna.
Nu mi-am constituit parte civila pentru ca atunci cand am scris plangere mi s-a spus ca daca o fac voi ingreuna procesul , desi am facturi la toate tratamentele pe care le-am facut , pentru ca am avut timpanul fisurat.
In septembrie este procesul,cam ce ar putea sa pateasca acest individ ? Sa imi iau si eu un avocat ? Cum imi pot recupera cheltuielile de aprox 1000 de lei (am facturi doveditoare pentru absolul tot) ??
Va puteti constitui parte civila pana la citirea actului de sesizare in fata instantei de judecata. Pentru a va recupera cheltuielile, este necesar sa va constituiti parte civila. Nu luati in considerare ce va spun cei de la politie cum ca s-ar ingreuna procesul. Puteti obtine plata tuturor cheltuielilor efectuate cu recuperarea dvs. fizica, insa este necesar sa va constituiti parte civila. De asemenea, va recomand sa va angajati un avocat pentru ca, dupa cum ati putut observa si dvs., lipsa cunostintelor juridice, au favorizat inducerea dvs. in eroare si tergiversarea procesului. Cheltuielile cu avocatul de asemenea pot fi recuperate.
Da, este important sa va constituiti parte civila si sa solicitati daune materiale si morale pana la citirea actului de sesizare al instantei, altfel nu veti mai primii nimic in procesul penal.
Acum cateva luni s-a terminat procesul,a primit condamnare 5 luni cu executare dar a facut recurs si acum se judeca la curtea de apel buc.
Ce credeti ca se poate intampla?Poate sa ii dea cu suspendare?