avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar Penal - alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar Penal - alcoolemie

Salut,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi privind un dosar penal penal pentru alcoolemie.
Un prieten a fost oprit in trafic intr-o seara de o patrula de politie si a fost testat cu etilotestul, avand 0,5 mg in aerul pur expirat si a fost dus la IML pentru a-l testa la sange. Inca nu a primit raspunsul dar i s-a zis ca mai putin de 1 / 0.9 nu prea are cum sa fie. Tin sa precizez ca el este si soldat anagajat (MAC daca nu ma insel). Lui ii este frica sa nu faca inchisoare cu executare sau sa fie dat afara de la armata !

As vrea sa aflu mai multe detalii ca sa stie si el la ce sa se astepte !

Va multumesc si toate bune va doresc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:26, 20 August 2013
In primul rand dle Harvey Specter ar trebui sa ia legatura cu un avocat care sa-l asiste inca de la inceputul urmaririi penale, daca va ajunge dosarul in instanta si prietenul dvs va fi condamnat, pedeapsa nu va fi una cu executare ci mai mult ca sigur una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, problemele care vor aparea sunt anularea permisului si cazierul, plus ca trebuie in perioada termenului de incercare sa nu mai faca alte prostioare deoarece risca revocarea suspendarii conditionate.
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare poate sa sustina examen in vederea obtinerii unui nou permis.
Va multumesc pentru raspuns ! Deja a inceput sa isi caute un avocat ! Exista cumva sansa sa scape doar cu o amenda penala sa nu se ajunga la inchisoare cu suspendare ? Sau sa nu se afle la unitatea unde lucreaza !
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Harvey-Specter, utilizator
Amenda penala doar instanta de judecata o poate dispune si nu este o alternativa in cazul acestei infractiuni, amenda administrativa este posibil dar este mai dificil.
Ok. Va multumesc !
Daca este militar angajat instanta competenta de a judeca cauza nu este TRibunalul Militar?
Daca da, dupa stiinta mea, tribunalele militare aplica pedepse mai aspre decat cele civile. Nu am auzit ca un Tribunal militar sa pronunte o condamnare cu suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan elenarai elenarai Buna ziua! Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna 2 ani cu suspendare ptr un angajat mai antonio123 antonio123 ACUM 7 ANI UN PRIETEN DE AL MEU ANGAJAT LA POLITIA DE FRONTIERA A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT(A CONDUS O SALUPA A POLITIEI DE FRONTIERA), ACCIDENT IN CARE A ... (vezi toată discuția)
Prins conducand cu permisul suspendat ! livyougeorge livyougeorge Buna ziua in luna iubie din pricina depasirii pe linie continua mi-a fost suspendat permisul. Pe 14 iulie cu doar o saptamana sa imi fie dat inapoi am comis ... (vezi toată discuția)