Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi privind un dosar penal penal pentru alcoolemie.
Un prieten a fost oprit in trafic intr-o seara de o patrula de politie si a fost testat cu etilotestul, avand 0,5 mg in aerul pur expirat si a fost dus la IML pentru a-l testa la sange. Inca nu a primit raspunsul dar i s-a zis ca mai putin de 1 / 0.9 nu prea are cum sa fie. Tin sa precizez ca el este si soldat anagajat (MAC daca nu ma insel). Lui ii este frica sa nu faca inchisoare cu executare sau sa fie dat afara de la armata !
As vrea sa aflu mai multe detalii ca sa stie si el la ce sa se astepte !
Chiar daca este militar infractiunile la codul rutier le judeca instantele civile iar persoana respectiva a fost depistata de politia rutiera.
Doar daca a fost depistat sub influenta alcoolului de catre o patrula a politiei militare cred ca se judeca de un tribunal militar si numai in cazul in care s-ar afla in timpul exercitarii atributiilor de serviciu ca angajat in functia de conducator auto.
Cu militarii problema o reprezinta hotararile instantelor civile care daca ii condamna la pedepse chiar si cu suspendare inseamna practic incheierea carierei militare, exista o lege privind statutul militarilor dar am un lapsus acum.:)
Alcool la volan
elenarai
Buna ziua!
Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si ... (vezi toată discuția)