avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - evacuare







Buna ziua
Locuiesc intr-un apartament cu contract de inchiriere pentru 1996/2000 in baza legii 17/1994, 2000- 2004 in baza legii 114 si og 40/1999 si prelungit pana la 2014 in baza og 44/2009.Proprietarul are dispozitie de restituire in natura. Primaria mi-a sisitat chiria din aprilie 2012. Mi-a comunicat o scrisoare reconamdata , proprietarul dar nu am ridicat-o de la posta. Acum ma cheama la judecatorie pentru evacuare' Voi fi evacuata? Trebuie sa inchei contract de inchiriere? Pe ce perioada.
Va multumesc mult.
Exista sanse foarte mari sa fiti evacuata,solutia poate fi aceea de a tergiversa procesul de evacuare( cu toate ca in conformitate cu noile dispozitii procedurale acum este mai greu),consultati un av.care sa va indrume.In ceea ce priveste obligatia proprietarului de a va prelungi contractul de inchiriere marea majoritate a instantelor considera ca disp oug 40 /99 nu mai sunt aplicabile.
Stimat forumist,

În ceea ce privește posibilitatea tergiversării dosarului de evacuare, în parte reală, nu consider că este o opțiune fără consecințe negative pentru dvs.

Proprietarul are posibilitatea să ceară nu numai cheltuieli de judecată ci și să formuleze acțiuni în pretenții contra dvs, bazate pe beneficiu nerealizat - lipsirea sa de folosință.

Prin urmare, poate cel mai bun lucru ar fi un acord cu acesta.

Cu stimă.
Ramane la alegerea dvs sa alegeti solutia optima,daca faceti socoteala cat v-ar costa chiria pt 1,5-2 ani pe piata libera pt un imobil similar (termen aproximativ pt solutionarea procesului)o sa constatati ca varianta propusa de mine poate fi o varianta de luat in considerare.Oricum tb sa va ganditi serios la mutarea intr-un alt imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa dupa 54 de ani - ce pot sa fac? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog frumos sa imi spuneti daca dupa 54 de ani de locuit intr-un apartament, timp in care s-a platit chirie la ICRAL, este posibil ca, o persoana sa vine cu ... (vezi toată discuția)
Spete admiterea actiunii in evacuarea chiriasului bazat pe inaplicabilitatea oug 40/1999 Corina Capotã Corina Capotã Am initiat acest topic in speranta ca aveti spete in ceea ce priveste admiterea acţiunilor în evacuarea chiriaşilor bazat pe inaplicabilitatea prevederilor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriasii intr-un imobil revendicat Aura2 Aura2 O societate primeste in proprietate ca urmare a castigarii in instanta a unei actiuni in revendicare mai multe apartamente intr-un bloc. Chiriasii aveau ... (vezi toată discuția)