avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incetare contract de munca

am facut cerere de incetare contract munca cu acordul partilor incepand cu 1 august 2013 conf art 55 litera b din codul muncii, iar incetarea am inteles ca se face cu 26 august 2013 . este ok?
mentionez ca de la 1 august am semnat alt contract de munca si lucrez la alta firma.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 21 August 2013
In acest caz, toate raspunsurile postate nu mai au nicio legatura cu ce ati postat ultima data... sunt functionar public

Potrivit Legii nr.188/1999:
Art. 97. - Încetarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici se face prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică şi are loc în următoarele condiţii:
a) de drept;
b) prin acordul părţilor, consemnat în scris;
c) prin eliberare din funcţia publică;
d) prin destituire din funcţia publică;
e) prin demisie.

Efectele acordului cu privire la încetarea arportului de serviciu se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Din mesajul initial nu vad unde de unde rezulta acordul partilor in cazul dvs. ...citez :
am facut cerere de incetare contract munca cu acordul partilor incepand cu 1 august 2013 conf art 55 litera b din codul muncii, iar incetarea am inteles ca se face cu 26 august 2013 ...

Acordul inseamna ca ambele parti sunt de acord ori cu data de 01.08 sau cu data de 26.08.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca ANDREI_oni ANDREI_oni va rog sa imi spuneti care sunt caile de incetare a unui contract de munca, pe perioada nedeterminata, in cazul unui functionar public? (vezi toată discuția)
Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dupa un proces de 9 luni castigat in instanta. croco_madness croco_madness buna ziua ,tocmai am iesit invingator din procesul intentat firmei mele angajatoare. astazi am primit o hartie cu o hotarare din cadrul firmei cum ca as fi pus ... (vezi toată discuția)