avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avantajele infiintarii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avantajele infiintarii PFA

Buna ziua,

Sunt la inceput de drum si nu stiu ce ar fi mai bine pentru mine.
Am fost angajata pana in luna August acestui an dar din pacate postul meu s-a disponibilizat si beneficiez de somaj.
Anul trecut am facut scoala de maseur din Bucuresti si as dori sa ma specializez pe aceasta ramura ca sa zic asa. Nu stiu exact ce as putea sa-mi deschid ori Pfa, ori II.
Ma puteti sfatui in acest caz???
Am inteles ca la II pot sa fiu si angajata si daca m-as angaja cu 4 ore mi-ar fi poate mai usoar sa platesc si darile la stat.Care sunt avantajele si dezavantajele la un Pfa si II???? Mi-am calculat asa la minim contributiile la Pfa si mi se pare foarte mult avand in vedere ca sunt la inceput de drum + chirie spatiu+plus ca nu stii daca va merge sau nu.....cu ce m-ati sfatui sa incep....eu m-am gandit cu II, unde m-as putea angaja cu 4 ore si as plati taxele pentru cele 4 ore cred ca nu ar fi chiar atat de mult cat as plati la un Pfa...........................

(P.s. stiu ca la Pfa atat timp cand sunt in somaj nu platesc dariile la pensii....zic bine???, la IIcum este???)
Astept raspuns din partea dumneavoastra!!!!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 10:42, 22 August 2013
1. Nu puteti fi propriu angajat nici la PFA nici la II.
2.Si PFA si II prezinta cam celeasi avantaje sau dezavantaje, diferentele sunt minore.
3. Dca doriti sa platiti mai putin, va trebui ca in cursul unu an sa nu depasiti plafonul stabilit (aprox 9000 lei pt 2013) ca venit net. In aceasta situatie, nu mai datorati cei 31,3% la pensii
4.puteti beneficia si de somaj, chiar daca obtinieti venituri din PFA sau II, cu conditia sa nu depasiti 500 lei lunar
Despre contributia la pensii, se pote discuta ....este intradevar mare , mai ales la inceput de drum, insa prin acestea va asigurati cumva batranetea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate popikax popikax Cum e mai bine ?somaj tehnic sau program 4 ore pe zi...pt angajat si pt angajator?sau alat solutii....avantaje si dezavantaje................eu sunt angajat si ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)