avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi din contract de arendã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi din contract de arendã

Până în luna mai anul acesta am avut un contract de arendă pentru 2 ha teren arabil.În luna mai contractul a încetat deoarece arendaşul a cumpărat acest teren.Pentru perioada ianuarie -mai 2013 mai am vreun drept de primt din acest contract ? În contract scrie că produsele convenite se dau după recoltare.Recoltarea a avut loc după vânzare.În contract nu scrie nimic ce se întâmplă în acest caz.
Pot avea vreo pretenţie de la arendaş pentru acea perioadă (ian -mai 2013 ) ?
Cel mai recent răspuns: cioarec carmen , utilizator 13:02, 21 August 2013
Aparent, s-ar putea obtine 5/12 din cat fi s-ar fi cuvenit pentru un an intreg.
Există vreun articol de lege care prevede acest lucru ? Arendasul rămâne cu toată recolta obţinută pe terenul meu .În baza cărui articol pot să-i solicit cota parte din recoltă ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda agricola reziliat bukinst bukinst Conform contractului de arenda incheiat in forma autentificata pentru o perioada de 5 ani, arendasul a notificat arendatorului, numai dupa 2 ani, faptul ca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Neplata arendei Theostat Theostat Sunt proprietarul a cca.5 ha teren agricol si am incheiat, conf. legii, un Contract de arendare cu un arendas, persoana fizica. De 2 ani agricoli (2009 si ... (vezi toată discuția)