avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apararea investitiilor facute in baza dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apararea investitiilor facute in baza dreptului de proprietate

As dori si eu sa stiu ce pot face pentru a-mi apara in mod legal investitiile facute in ce priveste intretinerea casei de vacanta pe care o detin in proportie de 65% fata de atitudinea de rau proprietar si intretinator a fratelui meu care detine 35% din aceeasi casa dar de 20 ani el nu intretine in nici un fel acesta casa , toate intretinerile, renovarile , impozitele, facturile fiind platite de mine lunar si anual in ultimii 20 de ani. De asemenea ma intereseaza cat de mult se poate agrava situatia acesta din moment ce fratele nu e de acord sa imi vanda partea lui la pretul ce eu il ofer. Ma intereseaza mai ales consecintele ce pot decurge din aceasta situatie daca el nu imi va vinde partea lui nicicum.Va multumesc si astept raspunsuri si sfaturi cat mai multe.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:02, 18 Martie 2009
personal as merge pe o actiune in instanta, respectiv partaj. In cadrul actiunii stabiliti valoarea imobilului, a imbunatatirilor aduse de dumneavoastra si a atitudinii dv fata de plata tuturor cheltuielilor efectuate in decursul timpului. Solicitati instantei sa stabileasca suma pe care o datorati fratelui. dupa emiterea hotararii puteti sa treceti in executare, respectiv evacuarea fratelui, ceea ce va duce la discutii poate iremediabile in familie
iesiti din indiviziune, cereti dvs imobilul in instanta, iar fratelui sa-i platiti o sulta din care va scadeti investitiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemat in judecata printr-o actiune de iesire din indiviziune. mihaipav mihaipav Sunt in situatia de a fi chemat in judecata de fratele meu printr-o actiune de iesire din indiviziune pentru un imobil din care el detine cam 84% iar eu cam ... (vezi toată discuția)
Valoarea sultei Vladimir44 Vladimir44 Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur ... (vezi toată discuția)
Pot evacua nepoata din casa mostenita de mine si tatal ei? mika^ mika^ Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu modul legal prin care as putea sa o evacuez pe nepoata (fiica fratelui) din casa pe care eu si fratele meu am ... (vezi toată discuția)