avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare, cu nevalidarea a 4 ani de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare, cu nevalidarea a 4 ani de munca

Buna ziua,

am rugamintea ptr.un raspuns ce nu l-am aflat inca, la intrebarea, daca exista modlitatea si sper sa existe, prin care sa se poata plati contributia celor 4 ani ce nu sunt luati in considerare de pe cartea de munca, deoarece firma nu mai exista ( 1994-1998)...evident ca angajatorul de atunci nu a platit...mie ca angajat mi s-a retinut din salar...dar el..nimic ,sa plateasca.
Am pe cartea de munca considerati doar 26 de ani, deoarece cei 4 ani sunt nevalidati.
Ar fi trebuit sa ies la pensie, dar nu pot ca nu am acea contributie de 30 ani(cotizare completa).
Fostul angajator, deputat pe atunci, si-a inchis firmele,s-a refugiat prin Germania, il sun si ma duce cu vorba...
Rugaminte: care este modalitatea si unde se poate plati....ma gandesc ca o solutie trebuie sa existe.
Va multumesc,
Maria
Cel mai recent răspuns: Mariaraf , utilizator 21:42, 22 Martie 2014
Incercati o actiune in instanta impotriva acelui individ, daca aveti documente care sa ateste ca in perioada respectiva ati fost angajata la firma .... , detinuta de persoana respectiva (in carnetul de munca ar trebui sa existe aceste mentiuni), in conditiile in care acesta este in continuare cetatean roman si are domiciliu si in tara.
In urma inchiderii firmelor, arhiva trebuia depusa la Arhivele nationale judetene. Puteti adresa la arhive o cerere pentru a cerceta in arhive, daca in perioada .... , pe statul de plata al firmei .... , figurati cu sumele respective ca fiind retinute de catre angajator pentru asigurari sociale. Daca aveti fluturasii de salariu din acea perioada, pe acestia se regasesc sumele retinute drept contributii.
Daca reusiti sa vorbiti la telefon cu individul, inseamna ca puteti afla si adresa, unde sa-i fie trimisa citatia pentru proces.
Solicitati instantei, ca individul sa fie obligat, sa plateasca retroactiv sumele retinute dvs. pe firma sa si neplatitie in continuare la stat.
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns, am avut o perioada in care n-am avut acces aici.
Din ceea ce mi-ati raspuns, nu pot aplica in practica.Eu pe cartea mea de munca nu am viza ITM pentru acei 4 ani...anii sunt trecuti pe cartea de munca cu semnatura , numele si prenumele persoanei in dreptul rubricii ITM...dar, fara stampila.
De la Casa de Pensii mi s-a spus sa merg la ITM ptr.stampila...dar..nu gasesc intelegere.
Asta s-a intamplat acum 20 de ani.
Intrebarea este in aceasta situatie...ce pot face,.trebuie sa ma pensionez cu limita de varsta si imi lipsesc exact acesti ani....va multumesc.

Depuneti o petitie in scris la ITM prin care solcitati sa va certifice acea perioada mentionata in carnetul de munca.

In termen de 30/45 de zile de la data inregistrarii petitiei dvs , sunt obligati sa va raspunda. In caz contrar, fie sesizati organele superioare , fie promovati o actiune in instanta.

Despre ce ITM este vorba?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

va multumesc...este vorba de ITM Piatra-Neamt.

Dupa cum gandesc si-ar trebui sa se si intample, as merge la ITM P.Neamt, avand carnetul de munca si...AR TREBUI sa fie obligati sa-mi puna stampila.
Eu, ca angajat mi-am platit la vremea respectiva contributia, angajatorul fiind mare deputat pe atunci, a reusit la "intelegere" cu ITM sa-si inchida firmele.

Imi pare rau ca tocmai acum am intrat aici si-am vazut raspunsul Dvs. si-a trecut ceva timp...la varianta cu petitia....multumesc inca o data.
Numai bine,
Maria
In caz de refuz, sesizati Inspectia Muncii - for superior ITM-urilor.
Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

Alte discuții în legătură

Bună ziua! la decizia de pensionare mi s-a atras atentia că ... DianaCiu009 DianaCiu009 Bună ziua! La decizia de pensionare mi s-a atras atentia că o perioadă de 10 ani nu mi se poate lua în considerare deoarece îmi lipsește viza ITM. Am ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca sau nu ? Andrei Paraschiv Andrei Paraschiv Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna octombrie 2010 m-am angajat pentru prima data la o firma,pe o perioada determinata de 2 luni. Spre jumatatea ... (vezi toată discuția)