avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in cazul in care sotul a trecut casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in cazul in care sotul a trecut casa pe numele fiului

Buna ziua,

Am o mare problema.Sunt recasatorita cu actualul sot din 2009,dar stam impreuna din 2003.In anul 2007 am luat impreuna un teren pe care am construit apoi o casa.Sotul meu m-a convins sa vindem in acte terenul fiului lui pe numele caruia vrea acum sa faca intabularea casei.
Am fost de acord deoarece mi-a spus ca asa in caz ca v-a avea probleme cu creditele de la banci pe care le are banca nu v-a avea ce sa-i ia.
Intrebarea mea este :daca prin absurd se va intampla ceva cu sotul meu, eu voi fi data afara din casa fara sa am nimic? mentionez ca sunt o serie de persoane care stiu toate acestea.Eu am avut din prima casatorie o casa pe care am vandut-o si i-am dat o parte din bani sotului,dar bineinteles fara acte.

Va rog mult sa ma ajutati


Va multumesc
O mare greseala ati facut acceptand sa faceti un astfel de act de vanzare cu fiul sotului!!!

Daca sotul decedeaza inaintea dvs. puteti sa mosteniti numai bunurile ce se afla in patrimoniul acestuia la momentul decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am? vasile s vasile s ? Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum va fi impartita casa dupa decesul unuia dintre soti? catinica catinica Suntem la a doua castorie(suntem impreuna din 2004 si ne-am casatorit in 2009).Am construit o casa pe un teren cumparat .Casa nu are act de proprietate,ci doar ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s ? Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din ... (vezi toată discuția)