avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie sa plec de acasa!

buna ziua ma numesc gabriela si am o problema de curand am facut 18 ani mi-am scos si noul buletin vreau sa plec de acasa e o situatie mai complicata anul acesta am de dat bacul si am nevoie d eliniste ceea ce nu gasesc aici in familie ! e destul de greu parca au innebunit ! vreau sa stiu daca plec acum de aici ( am unde sa stau) parintii imi pot face ceva? nu vreau sa ma trezesc cu politia cautandu-ma! astept raspunsurile voastre multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 04:48, 24 August 2013
Corect, nu poti discuta cu ei sa stie unde te muti si de cand? Daca fac scandal, asta e, pleci oricum. Si macar pleci cu inima impacata ca ai facut tot ce ai putut pentru relatia cu ei.

Pe termen lung, o sa le simti lipsa; probabil o sa negi primii ani. Totusi, nu te ajuta in viitor sa rupi relatia cu parintii, vrem sau nu, suntem legati printr-o nevoie psihologica mai presus de noi. E o nevoie pura, la fel ca cea de a respira.

Pe de alta paerte, atitudinea parintilor care simt ca pierd controlul tinde a se schimba, asa incat te poti trezi, surprinzator, fie ca te reneaga, fie ca te ajuta. DAR, chiar daca te reneaga, tine miinte ca si ei au nevoie de tine cata ai si tu de ei si, in timp, lucrurile se asaza. Chiar in cazul asta, te ajuta sa nu fii tu cea care inchide orice usa relatiei. Pentru tine, nu pentru ei.

Ai cu ce te intretine? Tu sau cine?
hai sa vb un pic de relatia mea cu ei . am trecut printr-un viol . aveam 15 ani si cel care a facut asta avea 35 de ani nu am stiu varsta lui ma ameninta ku diferite lucruri nu am avut curaj sa le zic parintilor ceea ce mi se intampla pentru ca stiu ca sunt duri si daca cineva vine la ei acuma sa le zica ca sunt acuzata de omor ei cred . asa ca neavand niciun sprijun m-am avantat singura in asta si ma violat nu m-a lasat sa plec pana nu si-a dus treaba la capat ...in fine povestea e mult mai ampla in mare asta e cand au aflat ai mei ce mi sa intamplat viata mea a devenit un cosmar am luat multe batai timp de un an am stat vanata am fost nevoita sa merg la un psihiatru sa imi revin din acea stare ....iar in ceea ce tine de dreptate ....politia nu a putut face nimic deoarece in primul rand erau cu totii mana in mana ( individul care m-a violat era prieten f bun cu inspectorul la care am ajuns in acea seara sa declar ce mi sa intamplat - la inceput nu am stiut ) si sau facut tot felul de magariii pentru ca el sa nu pateasca nimic intre timp relatia mea cu parintii se deteriorare f mult am incercat sa ma sinucid nu mia iesit ....am primit o foarte mare lovitura atunci cand am aflat ca acest caz sa inchis ...au trecut 3 ani de atunci iar de curand am vrut sa mai incercam o data sa vedem ce putem face nu au fost de acord evident ! sunt si ei implicati in toata prostia asta sau luat bani sau bunuri asta imi demonstreaza ca nu sau implicat indeajuns am fost violata anal cei de la politia miau dat sa fc control normal si tata nu a zis nimic cu privire la asta si stia ( eu aflasem pe masa ce contro mi se face) sunt multe de zis mie foarte greu nu mai pot parintiii ar face orice pentru copiii . ma asculta pe la usi a trecut o saptamana iam zis frumos am luat bataie mia lasat vanatai am vrut sa ma duc la politie a venit dupa mine ma fortat sa ma intorc acasa iar bataie . tgrebuie sa fac asta nu vreau nu asta imi doresc dar nu mai suport . nu vreau sa ma judece nimeni facem multe greseli in viata important e sa invatam din ele .
de aceea imi doresc f mult sa plec de aici !!!! acum sper ca ma intelegeti !
cercellucian a scris:

de aceea imi doresc f mult sa plec de aici !!!! acum sper ca ma intelegeti !

Atunci pleaca - esti majora pana la urma - si nu te mai uita inapoi. Parintii trebuie sa fie primii la care un copil poate apela in cazul unei probleme dar se pare ca in cazul tau lucrurile nu stau chiar asa. Fii doar atenta la orice detaliu nou din viata ta pentru ca esti tanara si fara ajutor/protectie. Analizeaza in profunzime orice schimbare si gandeste pe termen lung orice doresti sa faci.

Daca esti suficient de atenta vei reusi sa iti refaci viata si sa uiti.

Nu-ti pot ura decat succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in februarie acum fac 16 ani iar iubitul meu face 21 ... Moldovan Roxana Moldovan Roxana Buna ziua,in februarie acum fac 16 ani iar iubitul meu face 21 ,parintii mei sunt de acrod cu relatia noastra ,insa vreau sa ma mut cu chirie.sau la parintii ... (vezi toată discuția)
Bună seara sunt o fata de 16 ani, părinții mei sunt despărțiți, ... Vasilescu nicoleta Vasilescu nicoleta Bună seara sunt o fata de 16 ani, părinții mei sunt despărțiți, iar eu stau la mama mea ea și a refăcut viata. Iar la varsta de 13 ani soțul ei s a ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu Annimi Annimi Buna ziua, sunt eleva in clasa a 12-a si am peste 18 ani . M-am hotarat sa plec de acasa insa ai mei nu sunt de acord. lucrurile s-au schimbat deja ... sunt pe ... (vezi toată discuția)