avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare titular contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare titular contract

Buna seara,
Ma numesc Mihaela N. si locuiesc in Germania din noiembrie 2011. Pe scurt, doresc o lamurire cu privire la schimbarea titularului de contract a servicului de difuzare a cablului TV si cel de telefonie fixa. A se intelege ca e vorba de 2 contracte, implicit 2 firme de furnizare a serviciilor, diferite. Stiu ca trebuie sa intocmesc o procura de imputernicire a unei persoane apropiate care sa ma reprezinte in acest caz. In primul rand : e de-ajuns sa numesc in procura persoana care doresc sa ma reprezinte in general (bineinteles cu datele personale) sau trebuie sa specific exact si punctual despre ce este vorba si sa dau nr. de contract, cod de client, etc. ?
In al doilea rand : dupa cum am mentionat mai sus, locuiesc in Germania, asadar procura o voi face in limba romana insa va fi autentificata de un notar german in limba germana. Va mai fi nevoie si de apostila de la Haga sau e de-ajuns doar legalizarea notariala?!
Va multumesc anticipat,
Mihaela N.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
iura1729, utilizator
Cel mai recent răspuns: iura1729 , utilizator 08:23, 22 August 2013
Trebuie sa faceti o procura prin care imputerniciti o alta persoana sa va reprezinte in relatia cu distribuitorii de utilitati, telefonie, etc. ( unde aveti nevoie).
Procura o faceti in Germania, in germana, la un notar , iar in Romania va fi tradusa de un traducator autorizat si legalizata de un notar. Nu este nevoie de apostila.
Multumesc frumos pentru raspuns, insa am o mica nelamurire : este obligatoriu sa fac procura in limba germana?! Pentru ca, de cand locuiesc in Germania, a fost nevoie sa fac cel putin 3 sau 4 declaratii (bineinteles cu alta speta) pe care le-a legalizat un notar german, toate fiind in limba romana!!
O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura spania meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)
Imputernicire vanzare apartament iura1729 iura1729 Buna seara, Doresc sa vand un apartament pe care l-am cumparat in timpul casatoriei (casatorie care s-a desfacut in urma cu 4 ani). Domiciliez de 3 ani in ... (vezi toată discuția)