avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire vanzare apartament

Buna seara,

Doresc sa vand un apartament pe care l-am cumparat in timpul casatoriei (casatorie care s-a desfacut in urma cu 4 ani). Domiciliez de 3 ani in Germania si din acest motiv, imputernicesc o terta persoana sa ma reprezinte in acest sens.
Intrebarile mele sunt :
- in procura speciala de imputernicire ptr. vanzare trebuie sa specific in mod expres faptul ca : " bunul imobil este proprietatea mea si a fostului sot, dobandit in timpul casatoriei in baza contractului de VC nr......." ?
- este nevoie sa exprim explicit modalitatea de plata si sa mentionez in procura contul in care doresc sa se vireze banii? (Cont care apartine unei banci din Germania) Sau acest lucru poate sa-l faca mandatarul verbal?

P.S. Mentionez ca procura o intocmesc in limba romana, o autentific la un notar german (care de fapt autentifica doar semnatura mea data in prezenta lui) si apoi o apostilez cu apostila de la Haga.
Am facut aceasta precizare in speranta ca va fii utila celor care au nevoie de orice fel de procuri si nu cunosc faptul ca nu este imperios necesar sa fie facuta in limba germana si apoi tradusa in tara! Consider ca se scutesc niste drumuri in felul acesta!
O seara frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:09, 3 Iunie 2015
Faceti cum ati descris
Este bine si corect
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala portugalia theolina22 theolina22 Nepotul vecinului meu detine o procura notariala intocmita de proprietar in Portugalia. Datele personale ale mandantului si mandatarului sunt incomplete, ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular contract iura1729 iura1729 Buna seara, Ma numesc Mihaela N. si locuiesc in Germania din noiembrie 2011. Pe scurt, doresc o lamurire cu privire la schimbarea titularului de contract a ... (vezi toată discuția)
Apostila pe procura? stelianacorla stelianacorla Buna seara, fiul meu a facut o procura legalizata la un notar in Germania pt. ca eu sa-i pot preschimba in RO certificatul de nastere vechi cu formatul nou ... (vezi toată discuția)