avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au locuit 30 de ani intr-o casă unde in CF apare ca proprietar bunica si tata ca mostenitor dupa bunicul. Mama mea a decedat in 2011 si numele dansei nu apare nicaieri. Sora mea vrea deschiderea succesiuni dupa mama.Vreau sa stiu daca exista in acest caz masa succesorala? Mama a avut o intreprindere individuala si cred ca nu s-a radiat, astfel apar datorii la stat.
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 00:36, 22 August 2013
Casa se pare ca a fost a bunicilor paterni.tatal dvs mai este in viata? Daca da in masa succesorala a mamei nu intra parte din Casa caci nu este proprietara.
Mosteniti ce rezulta din acte.
Daca nu rezulta din acte trebuie facut in asa fel incat sa existe acte sau sa reusiti sa faceti acte.

Mergeti cu actele la avocat pentru ca doar asa se poate ajunge la o concluzie.

Nu se poate mosteni ceva ce nu apare in actele de proprietate deoarece inseamna ca nu este proprietar respectivul si nu puteti mosteni daca nu este proprietar.
Da tatal meu mai traieste. Nu este in interesul meu sa fac mostenire dupa mama numai vroiam sa stiu daca intradevar s-ar mosteni ceva. Daca se porneste succesiunea si se imparte Intreprinderea Individuala insemna ca se mosteneste si datoria la stat nu?
PFA nu se poate imparti, acceptarea mostenirii pe NCC este sub beneficiu de inventar, adica daca acceptati mostenirea dupa mama patrimoniul succesoral nu se confunda cu patrimoniul mostenitorului. Mama poate nu are drept de proprietate asupra imobilului insa poate avea un drept de creanta asupra unor bunuri mobile sau imbunatatiri aduse imobilului avand in vedere ca a locuit acolo.
Orice persoana are un patrimoniu fie el cat de neinsemnat sau insemnat ca valoare.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
La cat timp de la un deces mostenitorii pot face succesiunea elenagabi elenagabi Buna ziua, Va adresez rugamintea sa-mi spuneti la cat timp de la deces mostenitorii pot face succesiunea. Va multumesc (vezi toată discuția)