avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dota persoana fara venit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dota persoana fara venit

Va rog sa-mi indicati cum si in ce fel pot sa-l oblig pe tatal meu sa-i asigure mamei o suma,din pensia lui.....atit cit va considera legea...
Mama a fost casnica,nu are niciun venit.....acum este grav bolnava,iar tatal refuza sa-i asigure o dota.
Are o pensie de 1200 lei,pe care o foloseste doar pentru el si pentru ..."bere,aliment nu bautura "......
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: cfinica , utilizator 19:40, 22 August 2013
Se cheama pensie de intretinere , nu dota. Dvs in calitate de tutore al mamei, ar trebui sa il chemati in judecata pe tata pt stabilirea unei pensii de intretinere pt mama.
De platit intretinerea casei, cine plateste ?
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
gi-jane2, moderator
Si eu si el,in cote egale.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz intretinere sotie bolnava cfinica cfinica Tatal meu refuza sa-i mai asigure mamei intretinerea.....mama fiind cu handicap grav. Sub motivul ca mama are o suma de la Autoritatea Tutelara...pentru ... (vezi toată discuția)
Distrugere intentionata locuinta cfinica cfinica Am pe tatal meu....care are 88 de ani si doreste sa vinda locuinta comuna cu a mamei. Mama este incadrata cu handicap grav si eu ii sint tutorele ... (vezi toată discuția)
Intretinere sotie cfinica cfinica Va rog sa-mi indicati cum pot obliga tatal sa-si respecte obligatia de intretinere a sotiei....mama nu a avut serviciu...acum au o virsta inaintata... Mama ... (vezi toată discuția)