avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea

buna poate cineva sa-mi raspunda si mie am fost concediata am dreptul la un salariu compesator
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
cristicristiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristicristiu , utilizator 10:24, 22 Septembrie 2009
Domnule Administrator,
Subsemnata ________________ salariata la ___________ in functia de ______________ am fost concediata cu data de _____________ in baza art.65(1) din Codul muncii, prin Decizia nr. ____/_________.
In conformitate cu art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010 va rog sa binevoiti a-mi acorda o compensatie de un salariu, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Semnatura ____________
Data _____________
Dlui Administrator a SC _________
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
buna ziua ajutatima va rog cu un sfat nu stiu ce sa fac am fost concediata cu art 65 la o saptamina dupa concediere la firma se faceau angajari mau anuntat si pe mine daca vreau sa imi reiau postul le-am trimis acordul meu in scris . firma a inceput activitatea si totusi nu m-au chemat la lucru si nici actele pt somaj nu vor sa imi eliberezi ma amina de pe o zi pe alta ce pot sa fac
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
cristicristiu, utilizator
buna spunetim va rog daca este corecta decizia de concediere deoarece sunt vaduva si intretinator de familie si din cite stiu este un articol de lege care spune ca acele pers sunt printre ultimele concediate insa eu am prima trimisa la plimbare multumesc
Va redau din CCMUNN pe anii 2007-2010 articolele referitoare la situatia dvs.:
ART.81. - (1) La aplicarea efectiva a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiintate, masurile vor afecta in ordine:
a) CIM ale salariatilor care cumuleaza doua sau mai multe functii, precum si ale celor care cumuleaza pensia cu salariul;
b) CIM ale persoanelor care indeplinesc conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu au cerut pensionarea in conditiile legii;
c) CIM ale persoanelor care indeplinesc conditiile de pensionare la cererea lor.
(2) La luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca masura ar putea afecta doi soti care lucreaza in aceeasi unitate, se desface contractul de munca al sotului care are venitul cel mai mic, fara ca prin aceasta sa se poata desface contractul de munca al unei persoane care ocupa un post nevizat de reducere;
b) masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;
c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.
(3) In cazul in care masura desfacerii CIM ar afecta un salariat care a urmat o forma de calificare sau de perfectionare a pregatirii profesionale si a incheiat cu unitatea un act aditional la contractul de munca, prin care s-a obligat sa presteze o activitate intr-o anumita perioada de timp, administratia nu-i va putea pretinde acestuia despagubiri pentru perioada ramasa nelucrata pana la implinirea termenului, daca masura desfacerii contractului de munca nu-i este imputabila.
(4) In ipoteza in care doua sau mai multe persoane salariate sunt in aceeasi situatie, disponibilizarea se va face cu consultarea sindicatelor.
ART.82. (1) Unitatea care isi extinde sau isi reia activitatea intr-o perioada de 9 luni de la luarea masurilor de desfacere a contractului individual de munca pentru motivele ce nu tin de persoana salariatului are obligatia sa incunostiinteze in scris despre aceasta organizatiile sindicale si sa faca publica masura.
(2) Salariatii notificati in acest sens au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data primirii comunicarii, pentru a-si manifesta expres consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc dar nu am inteles mi-ati scris din lege dar a fost corect fata de mine in conditiile care sunt sa fiu rpimtre primele 3persoane concediate multumesc

Alte discuții în legătură

Reangajare la aceeasi societate dupa pensionare hukviorel2005 hukviorel2005 O persoana trecuta de 50 ani, de sex feminin, a fost pensionata pe caz de boala, cu drept de munca de 4 ore. Peste 6 ani a revenit si a fost angajata de catre ... (vezi toată discuția)
Concediere pt motive ce nu tine de persoana salariatului biancad biancad In cazul in care o companie este nevoita sa renunte de exemplu la jumatate din posturile existente in cadrul unui departament datorita scaderii volumului de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca just_florence08 just_florence08 Buna ziua! As vrea sa aflu care sunt criteriile in cazul desfacerii contractului de munca. Concret, am hepatita C, urmez un tratament si sunt in concediu ... (vezi toată discuția)