avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raport psihologic DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raport psihologic DGASPC

as dori sa obtin o evaluare psihologica de la DGASPC pt un copil de 6 ani,am fost acolo si mi-au spus ca nu se poate face aceasta evaluare decat in urma unei sesizari oficiale,nicidecum din partea mea
Puteti va rog sa-mi spuneti dc este stipulat in lege acest aspect
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:50, 22 August 2013
Pai dvs cine sunteti, ce legatura aveti cu acel copil ?
daca aveti indicii ca acel copil e abuzat, faceti o sesizare si se va ajunge si sa fie evaluat daca vor aprecia ca e cazul. Raportul lor va fi folosit in cadrul unui proces.
Daca doar doriti sa va evaluati copilul, mergeti la un psiholog.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
gi-jane2, moderator
Stimata doamna,
Trebuie sa va obisnuiti ca in Romania, mai mult ca oriunde, orice solicitare, petitie, reclamatie, etc. se depune in scris: faceti cererea, o adresati directorului institutiei, scrieti in 2 exemplare, mergeti la secretariat si pe exemplarul dvs. luati numarul de inregistrare.
Conform legii, sunt obligati sa va raspunda.
Exista situatii cand functionarii institutiei refuza sa va dea numar de inregistrare sau sa primeasca petitia (am patit la Politie si la Serviciul de Medicina legala, in ultimul caz exact cu aceleasi pretexte), in acest caz, mergeti cu aceeasi cerere la Posta Romana, exista serviciul de corespondenta cu continut declarat si cu aviz de primire, acolo functionara de la ghiseu va consemna pe un borderou continutul scrisorii si o va sigila ulterior. In acest fel, Institutia de stat nu mai poate fugi de raspundere.
In cazul dvs. particular, daca vi se refuza evaluarea psihologica a minorului, faceti evaluarea la un psiholog particular, exista psihologi judiciari care poate sunt mai mult luati in seama, cu conditia ca judecatorul sa citeasca actele din dosar.
In cazul meu, DGASPC a facut evaluarea si a propus consilierea psihologica a mamei si copilului, la cererea tatalui, chiar daca mama avea autoritate unica.
Stiu ca in cazul autoritatii parintesti comune, psihologul trebuie sa informeze si celalalt parinte despre evaluare, consiliere si trebuie sa-l invite si pe respectivul, ca minorul sa fie evaluat fata de ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor, alienare parentala claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Dupa 2 ani de proces, divort cu minori, dupa ce prima instanta decide fara a-mi accepta probele si cu exemple contradictorii deciziei in motivare, ... (vezi toată discuția)
Are sau nu are acest drept??? ContSters193379 ContSters193379 Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca ... (vezi toată discuția)