avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Repartizare dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Repartizare dividende

buna ziua, va rog sa-mi spuneti in cazul in care avem profit nerepartizat din anii precedenti, se poate da dividende aferent lui?
iar tot ref la dividende se pot da esalonat(lunar) dividende catre asociati si plata impozitului cum se face??
multumesc :)

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:36, 22 August 2013
Puteti sa repartizati dividende in acest an din profitul nerepartizat al anilor precedenti. Se emite hotarare a adunarii generale. Impozitul retinut pe dividende se declara si se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care s-a facut plata. Apoi anul urmator se depune declaratia 205 in care se trece fiecare beneficiar dupa cnp cu suma primita si impozitl platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende trifarm trifarm Repartizarea dividendelor din cont 117 -profit nerepartizat din anii anterior poate fi efectuata in cursul anului fara bilant intermediar? Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)