avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare extrabulara constructie fara autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare extrabulara constructie fara autorizatie?

Va rog sa ma ajutati urgent daca aveti informatii
O societate comerciala poate vinde o constructie concomitent cu terenul pe care e edificata in cazul in care aceasta constructie nu are autorizatie de construire nu e receptionata nu e inregistrata in CF , practic juridic fiind inexistenta. daca da care fi modalitatea?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:31, 19 Martie 2009
de vandut se poate vinde, dar inregistrati-o macar la Finante, sa platiti impozit pe cladire.
daca gasiti u n cumparator care sa accepte lipsa actelor initiale, puteti face un contract de vanzare-cumparare neautentificat, urmand ca, dupa ceva timp, sa solicite cumparatorul in instanta pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic; in acest fel ati obtinut titlu de proprietate pe constructie. Apoi va trebui sa contactati un expert geodez pentru a intocmi actele in vederea intabularii.
Potrivit Legii nr.7 din 1996, imobilele ridicate fără autorizaţie de construire nu pot fi întabulate în cartea funciară. Proprietarul actual al construcţiei are posibilitatea de a întreprinde demersurile prevăzute de aceeaşi lege pentru intrarea în legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare fara autorizatie de constructie albastrik albastrik Exista o lege care zice ca dupa 5 ani de la constructie poti face intabularea fara autorizatie ? (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)