=D>Daca ai timp sa stai in parc, pe o bancuta, inseamna ca ai timp sa mergi sa stai intr-o sala de lectura ( eu merg des acolo...mai ales pentru M.Oficiale).
Stiti cum ma simt ?! Ca si cum am intrat printr-o poarta a timpului. Ca si cum am dat timpul inapoi.Este acolo o liniste impaciuitoare nu apasatoare.
Ma simt ca o printesa. Respectata, dar nu doar formal. Ma simt ca intr-un castel, un castel vechi, dar care nu are nevoie de nici o imbunatatire.
Merita !
:bow:
Corina,nu pot sa nu iti dau dreptate!:)
Aceeasi stare de bine si relaxare spirituala am trait-o si eu in sala de lectura,un loc cu totul special in "jungla" urbana.
Daca incerci macar o data acest lucru,cu siguranta nu vei considera a fi timp pierdut si vei reveni cu placere ori de cate ori vei putea.
Intr-adevar,merita! :yes:
Mie cel mai potrivit pentru lectura beletristică mi se pare fotoliul, canapeaua, patul din propria casă. Evident, depinde de implicarea emoţională a cititorului. Eu nu aş putea citi niciodată în parc sau pe metrou, cum e la modă. Pe tren mai merge, când e lume puţină şi ai un drum de măcar 2-3 ore. Cred că lectura solicită o implicare a atenţiei 100%, şi e nevoie de ceva timp să reintrii în pielea personajului preferat după fiecare întrerupere.
De aceea cred că biblioteca este locul potrivit mai degrabă studiului, satisfacerii curiozităţilor. Cui nu-i place un teanc de cărţi şi reviste înghesuite pe o măsuţă mică, antică şi o lampă verde cu piciorul aurit? ªi forfota surdă din jur care îţi dă importanţă şi încredere de sine că eşti conştiincios şi lumea din jur te admiră pentru asta. Asta în subconştientul nostru, nu?
Eu rămân la ideea că cea mai plăcută lectură este într-un spaţiu cald, familiar, unde eşti numai tu, liber să te transpui în lumea imaginară. Să nu uităm de nelipsita :coffee:
Pentru a reusi cat mai bine sa te integrezi/transpui in lumea cartii pe care o citesti,sa traiesti si tu ceea ce li se intampla personajelor preferate,este nevoie asa cum a spus si @Luxie,un loc cald,familiar si cat mai departe de lumea exterioara.
Cum spuneam si mai sus,si sala de lectura mi se pare a fi un loc aparte si oarecum departe de agitatia urbana,trafic infernal s.a.m.d.
Insa nimic nu poate inlocui fotoliul confortabil de acasa,ceasca de :coffee: sau iarna nelipsitul ceai,alaturi de o carte buna.:)
Eminescu spunea:
"Citeste! Citind mereu,creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini,din care vei intocmi intelesul si filosofia vietii."
O carte care mi s-a parut deosebit de interesanta este :"Parinti straluciti, profesori fascinanti" scrisa de Augusto Cury.
Augusto Cury spune: "A educa inseamna a calatori in lumea celuilalt, fara a patrunde vreodata in ea. Inseamna a utiliza ceea ce gandim, pentru a ne transforma in ceea ce suntem.
Cel mai bun educator nu e cel care controleaza, ci cel care elibereaza. Nu e cel care arata greselile, ci cel care le previne. Nu e cel care corecteaza comportamente, ci cel care indeamna la reflectare. Nu e cel care observa doar ceea ce e accesibil ochilor, ci cel care vede invizibilul. Nu e cel care renunta cu usurinta, ci cel care stimuleaza continuu un nou inceput.
Un educator bun imbratiseaza atunci cand toti resping; incurajeaza atunci cand toti condamna; aplauda pe cei care n‑au urcat niciodata pe podium; vibreaza la curajul de a concura al celor ramasi pe ultimele locuri. Nu cauta propria sa stralucire, ci se face mic pentru a‑i face mari pe fiii, pe elevii si pe colegii sai de serviciu.
Ce educator ar duce la bun sfarsit aceasta misiune?"
Cine este Augusto Cury?
Augusto Cury e scriitor, psihiatru, psihoterapeut si cercetator in domeniul psihologiei. Cartile sale sunt publicate in peste 40 de tari, inclusiv in Israel. Sunt best‑seller‑uri in toata lumea. A creat proiectul Scoala de Inteligentia, un proiect revolutionar pentru dezvoltarea inteligentei, calitatea vietii si prevenirea tulburarilor psihice la tineri.
"Suntem profesori? Mult mai mult!
Suntem educatori? Mai mult de-atat!
Suntem vanzatori de vise!
Vindem vise pentru ca cel deprimat sa se anime,
Pentru ca cel timid sa indrazneasca, pentru ca cel agitat sa se linisteasca,
Pentru ca poetul sa se inspire iar ganditorul sa critice si sa creeze.
Fara vise, suntem sclavi!
Fara vise, ascultam de ordine!
Fie ca voi, dragi elevi, sa fiti mari visatori!
Iar daca visati, sa nu va temeti sa mergeti pe calea aleasa!
Si daca mergeti, sa nu va temeti ca va impiedicati!
Si daca va impiedicati, nu va temeti sa plangeti!
Ridicati-va, caci nu exista drum fara accidente.
Dati-va intotdeauna o noua sansa voua insiva.
Caci libertatea e reala numai daca, dupa ce am dat gres,
Avem dreptul s-o luam de la capat...".
Pe data de 02.11.2011, ora 18,00, Augusto Cury, va sustine o conferinta despre educatia in secolul XXI, la Casa de Cultura a Studentilor Grigore Preoteasa.:)