avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Mai citeste cineva carti?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Mai citeste cineva carti?

Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, sunt momente cand familia merge sa cumpere carti.

La noi, am observat ca se cumpara doar cartile pentru examenul de soferi, cartile de specialitate (care sunt obligatorii pentru anumite examene). S-a cumparat si Codul lui DaVinci.

In rest, doar ziare, reviste si televizor. De ce oare? Sa ne fi plictisit de hartia unor manuscrise? Sa ne doara ochii pe toti?
De 6 luni n-a mai citit nimeni?

Cu siguranta s-a mai citit in ultimele 6 luni.:):):)

Si eu,in afara de carti/tratate de specialitate si coduri,incerc pe cat posibil sa imi fac timp si de o lectura usoara,mai ales seara inainte de culcare.Este foarte relaxant si totodata te ajuta sa evadezi,chiar si pentru jumatate de ora-o ora din realitatea si stresul cotidian.
Acum citesc de exemplu,"Ciresarii"-un roman cu si despre copii,vacanta si ulta aventura,unul dintre cele mai bune romane ale literaturii romanesti,care ne ajuta sa redevenim copii.:) Il recomand cu multa caldura.

Eu acum citesc Dragoste in vremea holerei, după o perioada lungă de aventuri cu Rodica Ojog-Braşoveanu.

Am citit acum vreo doi ani "Dragoste in vremea holerei".
Despre Rodica Ojog-Brasoveanu ce as putea sa mai zic? Un autor deosebit,carti foarte...animate si pline de umor.
Mi-a placut si imi place foarte mult,in special romanele in care apare celebrul "cuplu" Melania Lupu si...Mirciulica,motanul.:):):)
Sigur ca da! Tarot, de exemplu!

Lasand gluma... Oamenii chiar citesc! Unii de prin bibliotecile celor care doar colectioneaza carti dar nu fac decat sa le stearga de praf... Da, sunt si dintre acestia!

Am intalnit o tipa care declara oricui dorea - sau nu - sa afle... ca a citi e... pierdere de timp... Stiu eu? Poate are dreptate! Sotul ei este foarte bogat, dar stie sa isi scrie numai numele! Si asta nu e gluma!
Din pacate,(zc eu) nu sunt putini cei care se lauda ca nu au citit nici macar o carte in viata lor sau ca a citi este...inutil! :stunned: Sau pur si simplu,nu au timp.Asa sa fie? E adevarat,traim intr-o lume din ce in ce mai agitata si tehnologizata,dar trebuie sa ne gasim un scurt ragaz de liniste s relaxare si sa rasfoim o carte,o carte adevarata,palpabila,iar nu una electronica.Senzatia este cu totul alta.

Un citat foarte interesant din N.Manolescu spune cam asa:

"La ce sunt bune cărţile? Îmi vine să răspund: la totul şi la nimic. Poţi trăi foarte bine fără să citeşti. Milioane de oameni n-au deschis niciodată o carte. A vrea să le explici ce pierd e totuna cu a explica unui surd frumuseţea muzicii lui Mozart. În ce mă priveşte, mă număr printre cei care nu pot trăi fără cărţi. Sunt un vicios al lecturii. Am nevoie să citesc aşa cum am nevoie să mănânc şi să beau. Hrana pe care mi-o oferă lectura îmi este la fel de indispensabilă ca şi aceea materială. Resimt fiecare zi fără o carte ca pe o zi pierdută."

Buna dimineatza :)

A citi, imi pare a fi esential...Poti citi carti si pe google :):):) desi poate nu are acelasi farmec ca atunci cand, seara, inainte de a adormi citesti o carte preferata.

Nu trebuie sa-i blamam pe cei care nu citesc, din diverse motive.Placerea de a citi/citirea, se invata inca din copilarie, la inceput in familie, mai nou la gradinitza si apoi la scoala.

Pentru unii cititul cartilor devine o pasiune, pentru altii o necesitate iar pentru o parte dintre oameni "nu inseamna nimic"...cine castiga si cine pierde, nu as putea sa concluzionez dar...viata demonstreaza in fiecare zi faptul ca, "cine are carte, are parte":) desi...deseori prin "parte" se confunda "realizarile materiale" cu "realizarile spirituale".
Iulia,

Ai perfecta dreptate! Nu trebuie sau nu ar trebui sa ii judecam pe cei ce nu citesc...Asta ramane la latitudinea/alegerea fiecaruia dintre noi.
Dar a incuraja lectura nu este,zic eu,ceva de condamnat.
Si da,poti citi carti si pe Google/in format electronic.Farmecul/senzatia,asa cum am mai spus,nu este aceeasi,insa pentru unii este mai simplu asa din diverse motive. Din nou,asa tine de optiunea fiecaruia.Personal nu prefer cartile electronice.;)

Dar se poate ca la un moment dat,necesitatea de a citi sa se transforme in pasiune,nu?

Problema de "castig" sau "pierdere" ar putea sa se puna doar la nivel spiritual si/sau intelectual.Asta insa se va observa odata cu trecerea timpului,iar nu de la o zi la alta.

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti si iar carti Admin Admin V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro. (vezi toată discuția)