avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Mai citeste cineva carti?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Mai citeste cineva carti?

Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, sunt momente cand familia merge sa cumpere carti.

La noi, am observat ca se cumpara doar cartile pentru examenul de soferi, cartile de specialitate (care sunt obligatorii pentru anumite examene). S-a cumparat si Codul lui DaVinci.

In rest, doar ziare, reviste si televizor. De ce oare? Sa ne fi plictisit de hartia unor manuscrise? Sa ne doara ochii pe toti?
DA, oamenii mai si citesc (unii). Si chiar altceva decat carti de specialitate. In acord cu subiectul tin sa va recomand o carte-document impresionanta, captivanta: "Arsa de vie" - Suad. Pe scurt este vorba despre viata femeilor din Orient, despre nenorocirea de a te fi nascut femeie intr-o tara in care legile si dreptatea apartin barbatilor, despre...o alta lume.
Da! Eu sunt mai "de moda veche" sa zic asa,si citesc,in afara cartilor de specialitate (unele din ele mai mult sau mai putin obligatorii),multe alte carti.
Imi place foarte mult sa si cumpar,ori de cate ori am ocazia,carti mai noi sau...mai vechi.
Este foarte trist,dar adevarat...copiii si chiar si multi tineri de astazi nu mai deschid macar o carte,nu mai viziteaza o librarie,preferand computer-ul,televizorul si toate aceste...tehnologii moderne,care usor-usor acapareaza terenul si atentia tuturor,inlocuind placerea de a citi o carte...reala si nu optand pentru varianta...electronica.

Lectura,de specialitate sau nu,este una dintre pasiunile mele de zi cu zi.O zi fara cateva pagni citite este una pierduta...

Insa ma bucur de aceasta placere in fiecare zi!:):):)
Era o melodie draguta care incepea cu ceva de genul :"O zi in care n-ai facut nimic, e o zi pierduta,/O zi in care n-ai facut nimic, esti ca o pluta!..." :)

Daca ne raportam la a citi, atunci draga Luiza, tind sa-ti dau dreptate.Oricum, cei care deschid cel putin o data pe zi avocatnet.ro, chiar citesc: articole juridice de specialitate, legislatie sau/si stiri in domeniu...:)

Daca mai citim si alte carti, in afara celor "de specialitate juridica"?
Da, desigur :) Citez doar cateva din cartile pe care nu doar le citesc:Inteligenta emotionala (prin teste) de Robert Wood, Harry Tolley; Cum sa fim fericiti in cuplu, intre fidelitate si infidelitate de Dr.Gerard Leleu; Manipularea prin ras-Ridiculizeaza-ti adversarii- de Jon Macks-Singurul si unicul ghid practic pentru orice ocazie, situatie si dezastru; Cum sa ne comportam cu personalitatile dificile de Francois Lelord si Christophe Andre; Secretul umbrei -Puterea de a-ti asuma propria poveste de Debbie Ford si nu in ultimul rand, Parinti straluciti, profesori fascinanti-Cum sa formam tineri fericiti si inteligenti, s.a.m.d.:):):)

Se intampla de foarte multe ori sa recitesc anumite carti, sau pasaje din carti care mi-au placut foarte mult.

De obicei imbin utilul cu placutul, si sunt incantata, deosrece am observat ca desi fetita mea este micuta, este atrasa si ea, la randul ei de carti :):) astfel ca adaug la lista anterioara si cartile de povesti, pe care le citim (ea nu stie sa citeasca, inca...) "impreuna":).Este atrasa de asemenea si de calculator insa incer ca pastrez un echilibru intre "cele doua forme" de abordare a informatiei...

Se spune despre carti ca ele reprezinta hrana spirituala a sufletului si ca tot ceea ce "invatam", invatam pentru noi insine.Eu as adauga ca invatam si pentru copii nostri...dar este parerea mea!:)

Si as dori sa completez ca daca parintii sunt inclinati spre aceasta "pasiune", in general (mai sunt si exceptii si pro si contra) si copii acestora vor avea aceeasi tendinta...nu degeaba se vorbeste/mizeaza foarte mult despre importanta "celor sapte ani de acasa", de multe ori...importanti in personalitatea fiecarui copil, viitor adolescent si apoi adult (ca sunt adulti care refuza maturizarea, este alta poveste...:)).



In campania electorala,am avut surpriza sa gasesc la usa mea o sacosa cu carti ( ca o "mica atentie"din partea unui partid care candida).

Sincer,am fost impresionata de acest tip de campanie unic (pana in prezent) care oferea si forma educativa prin citit carti (diverse).

In limita timpului meu disponibil,am inceput sa citesc una din cele 10 carti.

Brosura care are 544 file,cuprinde 17 povesti si 54 de scrisori de amor.
Cartea ,poarta un titlu atractiv :-"despre dragoste si alte intamplari".

Dupa parerea mea,aceasta carte este destul de complexa in cuprins,intrucat ,autorii selectati sunt celebri:
-Ion Creanga ( Povestea porcului)
-Edgar Allan Poe ( Ligia)
-Montesquieu ( Scrisori persane)
-Hugo von Hofmannsthal ( Lucidor)
-Henry James ( Desenul din covor)
-I.L.Caragiale (Calul Dracului)
-Prosper Merimee ( Carmen)
-MARK TWAIN (Jurnalul lui Adam si Eva)
-Mihail Eminescu(scrisorile lui M.Eminescu catre Veronica Micle)
-Stendhal(Despre dragoste)
-Edith Wharton(Plenitudinea vietii)
-Mariana Alcoforado9Scrisorile calugaritei portugheze)
-Joseph Conrad(Amy Foster)
-Nathaniel Hawthorne(Fiica lui Rappaccini)
-I.S.Turgheniev(Cantecul dragostei triumfatoare)
-Giovanni Boccaccio-(fragmente din Decameronul)
-O.Henry(Viata ca o piesa de teatru)
-Frany Kafka (Scrisori pentru Milena)
-Anton Cehov (Doamna cu catelul)
-Barbey D'aurevilly (Cea mai frumoasa iubire a lui Don Juan)

O carte destul de buna-dupa parerea mea -
Educativa si selectiva in special cu privire la dragostea in prisma autorilor celebri.

Daca a-ti primit-o si Dv. ,cititi aceasta carte .
Cine a distribuit carti in campania electorala (primul tur) ,nu a iesit invingator,insa este de apreciat initiativa staffului acestei campanii -care a oferit un impuls pentru literatura clasica .

=D>=D>=D>=D>
In-gro-zi-tor. Sa-ti faci campanie electorala cu carti bune. O-ri-bil. Sa-cri-le-giu politic. Insemna sa mizezi pe faptul ca oamenii sunt inteligenti si citesc (ne mai miram ca a pierdut ori ca nu s-a aliat cu ... Gigi ?) Daca in loc de mici si bere dai carti, adica procedezi dupa o aberatie de intelectual absent de la alegerile din ultimii 20 de ani, nu trebuie sa te miri ca ai pierdut ci sa te bucuri ca nu ai fost lapidat cu excremente intarite.
Parerea mea

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti si iar carti Admin Admin V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro. (vezi toată discuția)