avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Mai citeste cineva carti?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Mai citeste cineva carti?

Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, sunt momente cand familia merge sa cumpere carti.

La noi, am observat ca se cumpara doar cartile pentru examenul de soferi, cartile de specialitate (care sunt obligatorii pentru anumite examene). S-a cumparat si Codul lui DaVinci.

In rest, doar ziare, reviste si televizor. De ce oare? Sa ne fi plictisit de hartia unor manuscrise? Sa ne doara ochii pe toti?
Eu o sa va recomand un site de...lectura: shelfari! Excelent pentru recomandari si idei pentru o carte buna si pe gustul... fiecaruia.
Si ca sa postez si la subiect, cred ca se citeste mai putin decat altadata, insa parerea mea este ca inca se citeste. Si cu privire la obiceiuri, am observat la "altii"- ca nu conteaza la cine- ca citesc aproape toti in metrou! Si cu preponderenta erau tineri.
Inspiratie placuta pentru cei care cauta "recomandari" pentru citit.
P.s. Citesc Magicianul- Fowles- excelenta!!
imi place CARTEA NUNTII autor George Calinescu
in prezent citesc QUO VADIS? autor Henryk Sienkiewicz

si ca sa revin la subiect,parerea mea este ca in romania motivul pentru care oameni nu mai citesc o carte este sa zicem impartit.....sunt persoane care poate ar dori sa mai poata citi din cand in cand,dar nu au timp si bani......si mai sunt persoane care au bani ,au timp,dar considera ca cititul nu mai este la moda (acum avem internet,tv,jocuri pc).....deci........eu personal marturisesc...cand traiam in romania lucram 14 ore pe zi si de multe ori banii nu-mi ajungeau pana la sfarsitul lunii pentru mancare si intretinere.....adevarul este ca parintii mei au o mica biblioteca in casa si am citit o carte chiar si de cinci ori............cine are pasiunea cititului.
yuki a scris:

in prezent citesc QUO VADIS? autor Henryk Sienkiewicz

si ca sa revin la subiect,parerea mea este ca in romania motivul pentru care oameni nu mai citesc o carte este sa zicem impartit.....sunt persoane care poate ar dori sa mai poata citi din cand in cand,dar nu au timp si bani......si mai sunt persoane care au bani ,au timp,dar considera ca cititul nu mai este la moda (acum avem internet,tv,jocuri pc)

Poate ca o sa para un comentariu sarcastic, dar timp avem toti in egala masura, respectiv 24 ore in fiecare zi. Tine doar de principiul in baza caruia in "distribuim"!
Sarcastic?!nu ..............fiecare dintre noi are dreptul la propria opinie,traim intr-o tara libera..............totusi eu nu ma refeream la timp precum cantitate cu toti stim ca o zi are 24 de ore........ma refeream in general la .....sa zicem o persoana care lucreaza 12 ore pe zi,ajunge acasa are de ingrijit 5 copii...........24 de ore nu-i ajung intr-o zi daca vrea sa mai si citeasca...............dar asta este un alt subiect.................revenind la subiectul principal.............si acela...mai citeste cineva carti?eu zic ca da........cine are pasiunea cititului.

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti si iar carti Admin Admin V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro. (vezi toată discuția)