avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Mai citeste cineva carti?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Mai citeste cineva carti?

Sunt curios sa aflu care este parerea voastra. Ce fel de carti mai citesc romanii? Am ramas shocat de afluenta publicului in librariile din occident. Acolo, sunt momente cand familia merge sa cumpere carti.

La noi, am observat ca se cumpara doar cartile pentru examenul de soferi, cartile de specialitate (care sunt obligatorii pentru anumite examene). S-a cumparat si Codul lui DaVinci.

In rest, doar ziare, reviste si televizor. De ce oare? Sa ne fi plictisit de hartia unor manuscrise? Sa ne doara ochii pe toti?
are perfecta dreptate domnul lichidator ... dar cel mai dureros ca cei mici .. copii nostri nu mai citesc sau nu mai stiu sa rasfoiasca o carte sa faca o compunere se cer la scoala rapid de astazi pana maine un referat de la o carte care nu se poate citi intr-o zi . Pentru generatia de astazi este cel mai dureros ca nu stiu nici scriitori romani si operele literare . Cand aud ca noi imprumutam carti si erau tinute in coperta pentru a nu le murdarii ... ciudat ... acum stau cartile si anticariatele pe strazi .. nu se uita sau cumpara nimeni ..
Sunt foarte scumpe cărţile în ziua de azi. Cele de la Jurnalul, Adevărul etc. sunt cumpărate tocmai pentru că sunt ieftine, şi sunt luate de părinţi, mai ales tineri, pentru copiii lor sau pe când vor avea. Dacă nu ar fi fost aceste serii credeţi-mă, nu se cumpărau deloc. Chiar şi anticariatele au nişte preţuri foarte mari, iar cunoscătorii ştiu că acestea sunt căutate pentru cărţile mai vechi, rare, care au apărut în tiraj mic, nu neaparat pt. lectura obligatorie de la şcoală, pentru care există bibliotecile. Iar un copil care a crescut într-o casă fără cărţi, normal că nu va avea nici o înclinaţie spre lectură.
Dacă nu aţi avut ocazia de a cumpăra cărţi în tinereţe, luaţi-le acuma copiilor. Poate şi măcar de aia că arată bine o să le citească poate. Părerea me este că dacă un copil sau tânăr nu citeşte în ziua de azi, deşi ar avea posibilitatea, cărţi, este doar vina părinţilor. Copilul este educat mai întâi acasă, la şcoală este doar definitivată educaţia lui.
~ Conținut șters la cerere ~
Luxie a scris:

Sunt foarte scumpe cărţile în ziua de azi. Cele de la Jurnalul, Adevărul etc. sunt cumpărate tocmai pentru că sunt ieftine, şi sunt luate de părinţi, mai ales tineri, pentru copiii lor sau pe când vor avea. Dacă nu ar fi fost aceste serii credeţi-mă, nu se cumpărau deloc. Chiar şi anticariatele au nişte preţuri foarte mari, iar cunoscătorii ştiu că acestea sunt căutate pentru cărţile mai vechi, rare

Cam asa,unii dintre colegilor mei si-au luat din colectiile Jurnalul sau Adevarul exact pentru aceste motive.Pentru majoritatea studentilor principala sursa de carti este biblioteca, nu libraria.
mbianca a scris:

Luxie a scris:

Sunt foarte scumpe cărţile în ziua de azi. Cele de la Jurnalul, Adevărul etc. sunt cumpărate tocmai pentru că sunt ieftine, şi sunt luate de părinţi, mai ales tineri, pentru copiii lor sau pe când vor avea. Dacă nu ar fi fost aceste serii credeţi-mă, nu se cumpărau deloc. Chiar şi anticariatele au nişte preţuri foarte mari, iar cunoscătorii ştiu că acestea sunt căutate pentru cărţile mai vechi, rare

Cam asa,unii dintre colegilor mei si-au luat din colectiile Jurnalul sau Adevarul exact pentru aceste motive.Pentru majoritatea studentilor principala sursa de carti este biblioteca, nu libraria.

Intr-adevar cartile sunt scumpe insa motivele pentru care lumea nu mai citeste cred ca sunt de alta natura.
Va aduceti aminte de serialul Dallas ? In treisutesiceva de episoade nu vezi nici o carte in celebrul ranch si nici nu vezi oameni citind. Banuiesc ca JR, Bobby, Sue-Ellen, Pamella et co se abtineau de la citit din alte motive decat cele economice.

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Carti si iar carti Admin Admin V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro. (vezi toată discuția)