avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salariu cu ocazia pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salariu cu ocazia pensionarii

Buna ziua!In anul 2009 m-am pensionat din invatamint.Cu aceasta ocazie am facut cerere pentru cele 3 salarii care mi se cuveneau,potrivit Contractului colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010,incheiat cf.art.10 si 11 din Legea nr.130 1996,republicata,inregistrat la Min.Muncii,Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr.2895 29.11.2006.Scoala la care functionasem a cerut fonduri de la primarie,iar aceasta a raspuns ca trebuie ca scoala sa se descurce din fonduri proprii,ceea ce ,in lipsa acestor fonduri, nu se putea face.Mentionez ca in perioada pina la primirea pensiei am trait din mila publica.Intrebarea este daca ce s-a intimplat a fost legal si daca acum se mai poate face ceva.Va multumesc!Adriana Mus
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 22 August 2013
Cand ati depus cererea prin care ati solicitat cele trei salarii ? cererea are nr. de inregistrare ? ce rezolutie ati primit pe cerere ?
Nu are nicio reevanta daca are sau nu numar de inregistrare pe cerere. In opinia mea , se pare ca nu a primit acele salarii.
In acest moment, nu mai aveti ce face.
La data refuzului trebuia sa promovati o actiune in instanta.

cererea am depus-o in 2009,anul pensionarii,interesandu-ma la secretariatul scolii mi s-a spus ca s-a cerut primariei un fond pentru acest lucru si mi s-a aratat raspunsul primariei dupa care scoala trebuia sa asigure salariile din fonduri proprii ,care nu vad cum ar putea exista la o scoala generala,nu cunosc exact procedura ,tot ce pot spune e ca o colega a mea de la alt centru bugetar a primit partial aceasta recompensa
Asaa cum am mai spus, acum nu mai aveti ce sa faceti , decat daca din propria initiativa acea unitate scolara va da acei bani in urma cererii depuse in 2009.

O eventuala actiune in instanta a dvs va fi soldata cu un esec, intrucat s-a prescris dreptul la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post restructurat... beneficiez de salarii compensatorii??? panaxor panaxor Mi s-a restructurat postul in anul trecut, inca sunt angajat in acelasi loc pt ca mi-am luat CM 5 luni. Vreau sa stiu daca am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata la patronat loredanaelena loredanaelena buna seara am vazut la tv ca patronatele au inceput sa dea concediu fara plata la salariatii, sa inteleg ca s-a aprobat acea lege si ma pot trezi ca patronul ... (vezi toată discuția)
Prima de sarbatori si ajutor de nastere de la unitate bianca26 bianca26 buna ziua. as avea si eu o intrebare. sunt angajata de 4 ani si in urma cu cateva luni am nascut. concediu postnatal mi-a expirat la data de 15 noiembrie ... (vezi toată discuția)