avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire...

Buna ziua! Locuiesc cu sotul si cu bunicii lui, in aceeasi casa de 10 ani, si de 8 ani avem acte de Vanzare si cumparare cu clauza de intretinere. Daca am vrea sa ne mutam domiciliul, eu si sotul, cum am putea sa ne recuperam 11 mii euro, banii investiti in acesti 10 ani cu renovarea casei? Va multmesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 17:02, 22 August 2013
De la cine sa ii recuperati ca doar v-ati renovat propria casa in care locuiati, crescandu-i astfel valoarea?
E posibil sa va puteti muta domiciliul , desi clauza de intretinere presupune si ingrijire , prezenta dvs in acea casa , nu doar cheltuielile. Teoretic, acea casa va apartine , cu conditia sa va indepliniti obligatia din contract , pana la sfarsitul vietii bunicilor. Adica, nu vad cum sa va puteti recupera banii investiti , in casa dvs. adica dintr-un bun care va apartine. Aici e vorba de moralitate, nu de legalitate . Cand ati primit o casa , fara sa faceti eforturi mari , avand bunavointa si increderea bunicilor sotului , probabil ca v-a convenit . Ma indoiesc ca se poate pune problema anularii actului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , si astfel , sa puteti cere bani de la acei batrani care v-au primit in casa lor , pentru ca nu cred ca batranii au suma pe care o pretindeti. Si asta inseamna sa ramaneti fara acea casa . Chiar si suma respectiva, trebuie dovedita cumva , prin evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare cu clauza ContSters287513 ContSters287513 Buna ziua, Vreau sa va supun atentiei o speta: In urma cu 7 ani am facut cu doi batrani (sot si sotie) acte de vanzare cumparare pe o casa si cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare cristinaciobanu2013 cristinaciobanu2013 de 2 ani locuiesc cu bunicii paterni care mi-au facut acte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pe casa si pamantul extravilan si intravilan. ... (vezi toată discuția)
Referitor la un contract de intretinere ?? harnicel harnicel va rog daca se poate niste sfaturi in ceea ce priveste contractul de intretinere > e vorba despre un batran de 81 ani, locuieste langa mine, are o fiica ... (vezi toată discuția)