Buna ziua! Locuiesc cu sotul si cu bunicii lui, in aceeasi casa de 10 ani, si de 8 ani avem acte de Vanzare si cumparare cu clauza de intretinere. Daca am vrea sa ne mutam domiciliul, eu si sotul, cum am putea sa ne recuperam 11 mii euro, banii investiti in acesti 10 ani cu renovarea casei? Va multmesc!
E posibil sa va puteti muta domiciliul , desi clauza de intretinere presupune si ingrijire , prezenta dvs in acea casa , nu doar cheltuielile. Teoretic, acea casa va apartine , cu conditia sa va indepliniti obligatia din contract , pana la sfarsitul vietii bunicilor. Adica, nu vad cum sa va puteti recupera banii investiti , in casa dvs. adica dintr-un bun care va apartine. Aici e vorba de moralitate, nu de legalitate . Cand ati primit o casa , fara sa faceti eforturi mari , avand bunavointa si increderea bunicilor sotului , probabil ca v-a convenit . Ma indoiesc ca se poate pune problema anularii actului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , si astfel , sa puteti cere bani de la acei batrani care v-au primit in casa lor , pentru ca nu cred ca batranii au suma pe care o pretindeti. Si asta inseamna sa ramaneti fara acea casa . Chiar si suma respectiva, trebuie dovedita cumva , prin evaluare.