avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa. Solutii, raspundere
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa. Solutii, raspundere

Daca o soc.com.intra in incapacitate de plata la furnizori,taxe si impozite la stat achitate la timp,ce solutie poate adopta? Administratorul acestei soc.ce raspunderi are?
Cel mai recent răspuns: carbocry , utilizator 18:31, 26 August 2013
Multumesc!
Buna ziua !

Daca cereti dvs. insolventa, puteti sa ramaneti in continuare administratorul societatii si o puteti conduce in continuare.
Insa daca aveti in vedere contractarea unei linii de credit, insolventa va poate bloca in obtinerea ei, nu stiu banci care sa acorde finantari la societati in insolventa.
Daca insa obtineti finantarea si o girati personal, presupun ca veti semna un bilet la ordin avalizat in nume propriu, ceea ce inseamna ca veti raspunde cu toate bunurile personale in eventualitatea unei executari de catre banca.
Insolventa va protejeaza impotriva creditorilor, dar nu va ofera bani lichizi, ba chiar activitatea s-ar putea sa scada, pe cand linia de credit va ofera cash-ul pentru continurea activitatii, dar intrebarea e pentru cat timp si cu ce riscuri pentru bunurile dvs. personale ?
Ramane sa vedeti ce riscuri doriti sa va asumati !
Succes !
Multumesc! Linia de credit a fost aprobata zilele acestea cu Fondul de garantare 80%,inca nu am accesat din teama de a nu ramane fara bani,este demarat pentru societate dar eu si sotia semnam ca si garant(contract de fidejuctiune).Urmeaza sa mergem sa semnam,cand ne hotaram dar am rezerve dein cauza ca soc.poate intra in insolventa si atunci creditorul poate apela la aceasta linie pentru a recupera datoriile.Pe de alta parte am citit ca legea ma condamna daca eu nu declansez procedura de insolventa tinand cont de faptul ca societatea poate ajung in incapacitate de plata.
Atunci se pune intrebarea...sa continui activitatea,sa accesez linia de credit,dar nu stiu cat dureaza,sau sa declar insolventa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit ilobog ilobog Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un srl cu 2 asociati (50+50%, care sint si administratori) a obtinut o linie de credit la o banca, garantia fiind citeva ... (vezi toată discuția)
Raspundere juridica srl stefania8211 stefania8211 Buna ziua ! Pentru o firma cu 2 actionari A+B si un administrator C . Actionarii au 50%-50% . Toate cec-urile , bo.-urile date catre furnizori sunt semnate de ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)